Search
Close this search box.

Traillöpningstips

140930_NB_lopning0021 Började tisdagen på bästa sätt. I skogen.
New Balance med Fredrik Ölmqvist i spetsen sprang rakt ut i skogen. På Djurgården. 140930_NB_lopning0025 140930_NB_lopning0026Det lyser i ögonen på Fredrik när han pratar om att springa i terräng, och tycker att även om man siktar på att springa maraton eller andra lopp på asfalt så är det bra att ge sig ut i skogen. Det stärker upp kroppen, är skonsamt och gör att du blir en starkare löpare även på platten. Förutom att det är härligt att vara ute i naturen.

Hans bästa tips för dig som vill börja springa i skogen är att att utforska småstigarna i ditt närområde. Har du ett motionsspår du brukar springa, ta en av småstigarna ut från den. Känns det osäkert att springa rakt ut i skogen så spring en bit och vänd, det känns som en ny väg bara man springer åt andra hållet …

140930_NB_lopning0029 Ett annat tips Fredrik gav var att om skorna är skitiga när du kommer hem – skölj av dom i ljummet vatten. Ta ur sulan. Tryck ner lite tidningspapper (inte mycket för då förlorar dom passformen) Låt dom torka. Tvättar man aldrig av dom så slits skorna i onödan av smutspartiklarna. 140930_NB_lopning0030  Bra sällskap. Bra brudar. MarathonMia och MaratonPetra. 140930_NB_lopning0037Skon då? Jag sprang i Minimus Zero Trail v2. Dom känns väldigt lika mina Inv-190 och dom älskar jag. Tänker hårdtesta dom här närmaste veckorna. Återkommer.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

2 reaktioner på ”Traillöpningstips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *