Sök
Stäng denna sökruta.

EXPLOSIVA MUSKLER!

yestest

Laddade precis hem svaret på mitt muskeltest och det visar att jag “har förmågan att producera proteinet ?-aktinin-3 vilket ingår i uppbyggandet av snabba muskelfibrer.” Det betyder att mina muskler har förmåga till snabb och explosiv kraftutveckling. Detta kan vara en fördel vid sporter som t.ex. sprint och kraftidrott.”

Jahapp. Bara att lägga ner det här med långdistans då. Lite trist kan jag tycka. Men nu har jag alltså bevis för att jag “har lätt för att bygga muskler”. Skönt.

Äh. På allvar. Det känns lite som horoskop. Och i vilket fall, vad spelar det för roll. Jag skulle säga att långdistans är 90% pannben och 10% träning. Eller 70-30 i alla fall. Tänker allt fortsätta simma, cykla och springa långt. Fast jag kan tänka mig en karriär som spjutkastare eller något om några år.

Ps. Har någon fått fram att dom är långdistansare? Alla jag läst hittills har visat anlag för explosiv träning… Tillexempel Anna och Orka mera. Ds. 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”EXPLOSIVA MUSKLER!

  1. Helt rätt att fortsätta med det som är kul!

    Men var går de sista 10 % i din “70-20”-fördelning?

    1. Haha, tack du är snabb. Råkade lägga ut det innan jag läst det en extra gång. Men vi kan säga att 10 är ren j*vla tur eller något.

  2. Ja, vi har valt fel sporter – haha 🙂

    Men som du säger – pannben & träning är nog mer avgörande än gener. Och glädjen. Jag ska prata med Micke från GIH om det här i eftermiddag. Blir intressant att höra.

    Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *