Sök
Stäng denna sökruta.

Med Nike i Berlin

IMG_3985

En fördel med att mina kollegor inte älskar löpning lika mycket som jag gör – är att jag får testa allt som har med löpning att göra. I torsdags var det extra, extra roligt för att jag fick åka till Berlin och testa Nikes nya löparsko. Flyknit Lunar2.

140206_berlinnike0061

Sean McDowell som man kan kalla pappa (creative director) till skon berättade att dom utgått från en strumpa – så ska skon kännas på foten.

140206_Flyknit_Pascal_228

Intressantast var hans svar på min fråga om hur hans skor skulle se ut, om han fick drömma helt fritt. “Då skulle man köpa en burk med lera som formar sig efter din fot och anpassar sig efter underlaget du springer på. Och du skulle kunna ändra färg genom en app i telefonen. Jag tror inte det är så långt borta, om 20 år sådär så tror jag det är verklighet”. Älskar människor som tänker fritt! (Mer om allt på en sajt och i en tidning nära dig snart men tillsvidare kan du läsa mer här) 

Säga vad man vill om Nike, men dom lyckas hålla sig i toppen både när det gäller inovation och design. År efter år. Och DET tycker jag är inspirerande. Minns att jag en gång frågade här på bloggen “om du bara får använda ett enda klädmärke resten av livet, vilket skulle du välja” och i princip alla svarade Nike.

140206_berlinnike0105

Daniel från Cafe och Jonas från Runners World. Och ett gäng skor.  

140206_berlinnike0123

Och skon då? Flyknit Lunar2. Vi fick klämma, känna och testa ut ett par …  

140206_berlinnike0082

… som steamades. Ner i en låda med ånga i en sådär 20 sekunder och sedan på foten för att dom skulle formas efter just min fot.  

FLYKNIT_LUNAR_2_BERLIN-ALLYSON_detail

Efter en intervju med Allyson Felix så drog hela gruppen ut och sprang i Berlin. Och där började kvällen jag aldrig kommer att glömma. Så otroligt glad över att få tassa runt Tiergarten, stanna till vid Brandenburger Tor, springa förbi Siegessäule och ett gäng andra sevärdheter.

140206_berlinnike0215

140206_Flyknit_Pascal_330

Sju kilometer senare konstaterade jag skon är skön, lätt och helt klart en bubblare bland mina favoritskor. Sean sa att den gjord för neutrala löpare (alltså dom som landar rakt och inte faller varken inåt eller utåt i sitt steg)

140206_Flyknit_Pascal_335    

140206_berlinnike0244 

FLYKNIT_LUNAR_2_BERLIN_detail

Avslutade genom att springa upp i det högsta huset du ser på bilden. Trappa efter trappa. Efter trappa.

140206_Flyknit_Pascal_348

Efter trappa. Efter trappa. Efter trappa.

140206_Flyknit_Pascal_368

Lyx. Lyx. Livslyx. Älskar äventyr. Stora som små. Några timmar i Berlin gjorde min vecka extra värd att komma ihåg. Tack livet!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Med Nike i Berlin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *