Sök
Stäng denna sökruta.

Womens Health

lmp20140109_DSC7096

Nu finns den på riktigt. Det jag jobbat med under hösten och levt med dygnet runt i december. Womens Health. Jag har gjort formen på den. Varje redaktionell bokstav har jag typograferat, varje bild har jag placerat. Igår hade vi realeasefest. Nu är det bara att vänta på alla hyllningar och glada tillrop.

Eller inte.

Jag har gjort om tidningar i över 15 år. Älskar tidningar. Webb. Javisst. Men få en helt nytryckt tidning i min hand. Älskar det. Älskar att jobba med en redaktion mot en deadline. Att föra över den sista filen till tryckeriet och känna AHHH. Klart. Vila en smula och sedan dra igång nästa. Men det jag älskar mest är att göra om. Göra nytt. Förbättra. Se målgruppen framför mig. Fundera hur tidningshyllan ser ut. Hur får jag en kvinna på språng att plocka upp just vår tidning. Hur får jag henne att fastna, att vilja bläddra vidare. Köpa tidningen. Agera.

Att göra saker som bara och enbart är vackra har aldrig intresserat mig. Jag vill att man ska lockas till att läsa. Och som sagt, agera! Lite som med bloggen. Bara vackra bilder och historier om min träning? Trist. Jag drömmer och vill att du som läser åtminstone då och då ska hitta saker som triggar dig till att tänka ja. Eller nej. Eller på ett annat sätt.

Skärmavbild 2014-01-10 kl. 11.15.15

Det är det hela redaktionen vill. Vi vet att alla inte kommer älska Womens Health. Men vi vill att man ska lära sig något. Stort eller smått i varje nummer. Och göra. Det kan vara att göra ett bättre matval i butiken. Att få ner sin stressnivå. Anmäla sig till ett halvmarathon. Eller börja träna efter ett program.

Skärmavbild 2014-01-10 kl. 11.16.14

Dom som vill ha en renodlad träningstidning kommer inte älska oss. Träning kommer ALLTID finnas med, för vi tror att ett aktivt liv är ett bra liv. Det kommer aldrig finnas dieter i tidningen, men det kommer finnas bra mat. Vi kommer prata vikt, för om vi inte för det så blundar vi för att många vill gå upp eller ner i vikt. Men vi vill kommer ALDRIG prata om att gå ner i vikt skulle vara vägen till lycka för det vet vi att det är det inte. Vi kommer prata om att bli ditt bästa jag. Vilket det är, det vet bara du.

Skärmavbild 2014-01-10 kl. 11.20.55

Den största förändringen är att vi har mer mode och skönhet. Vår modechef Sofia säger att hon under många år prenumererat på Vouge, Elle och alla andra stora modetidningar men till slut bara hade kvar Womens Health för att hon tycker hon fick både träningen och modet i den. Ledordet är service. Aldrig bara vackra klänningar med modeller som ser ut som dom inte är lyckliga i sitt liv. 

Skärmavbild 2014-01-10 kl. 11.19.07

Den andra stora skillnaden är att vi kommer ha med sex och relationer. Men på vårt sätt. Med glimten i ögat och känslan av att man faktiskt lär sig någonting. 

Vi vill otroligt gärna ha feedback. Massor. Jag älskar att utvärdera. Enligt mig så ska feedback ges alltid med kärlek. Om man ger kritik med tanken att man vill ha förbättring så brukar det bli bra. Kritik bara för att klaga kan man lika gärna slänga ut i diket. Lite som när man pratar, innan jag öppnar munnen så brukar jag försöka hinna tänka “det jag ska säga nu för det samtalet/arbetet framåt?” 

Och jag brukar tänka att den jag ska ge feedback är min bästa kompis. Hur skulle jag lägga fram det för att hen ska bli sitt bästa jag? Alla får verkligen tycka vad dom vill, men jag är fascinerad över kommentarer jag läser på andra bloggar. Om det här, men framförallt om annat. Vuxna människor som kastar skit på varandra.

Det här pratar man om på mina barns skola, att man inte ska skriva något på nätet som man inte skulle kunna säga till personen om man pratade med dom i verkliga livet. Jag kan absolut vara kritisk till saker. Trist vore väl annars. Men det här med kasta skit och tro att det inte är en person bakom. Nä. Fram för mer kärlek. Om man berättar åt människor vad dom är bra på, så brukar dom bli bättre på just det.

Vill jag ha mer kramar från mina barn så är det en bra grej att krama dom mer och berätta för just dom att dom är väldigt bra på kramar. Ja, men ni hajar … Vänd mer på saker, när personer gör saker ni uppskattar. Berätta det då. Att dom är bra på det och att ni uppskattar det!

lmp20140109_DSC7330

Nu blev det en text om allt möjligt. Som vanligt. Tillbaka till jobbet. Jag tror att en stor del till att vi har en otroligt bra stämning på forna Fitness är att vi alltid har haft högt till tak. Vi säger till när något inte är bra, men framförallt så berättar vi åt varandra när personen gjort något bra. Vi försöker alltid stötta och lyfta. Vardagslivet blir så mycket roligare då.

lmp20140109_DSC7077

Det ser ut som vi är massor av människor som gör det här magasinet. Och det är det, ett samarbete. Från vänster har vi Jojje som är marknadschef, fast han driver 100 andra projekt också. Mats är VD. Kristina är annonschef. Sofia, modechef. Jessica var Sofias assistent under hösten. Roger säljer annonser för Springtime network. Längst ut till höger står jag.

Sittande: Johanna som gör allt och lite till men till vardags är det ekonomi för Springtime Network. Anna-Lena, träningsredaktör. Marie, chefredaktör och Nina som är 50% webbredaktör för oss och 50 för Runners World.

Men en vanlig måndag så är själva redaktionen 3 1/2 personer: 

lmp20140109_DSC7284

Varför 1/2? Min senaste kollega Sofia jobbar halvtid som modechef hos oss. Varenda ord som sägs om mode och oss tar hon till sig. Resterande 50% är hon på Runners World för när hon inte bossar över vårt mode så springer hon. Helst maraton. 

lmp20140109_DSC7089

Jag och en av mina vapendragare. Chefredaktör Marie. Hon var redaktör i många år sedan tog hon över som chefredaktör och ansvarig utgivare. Det är hon som läser varenda insändare vi får och bossar över innehållet. Det är henne du mejlar om du vill ha mer av något. 

Och jag då? Jag sätter formen, layoutar hela tidningen (förutom annonserna) och skickar den till tryck. Tycker någon något om formen, som att det är svårt att läsa eller fula bilder. Då tar jag åt mig och funderar om det är något som ska ändras.

lmp20140109_DSC7287

Och bästaste Anna-Lena. Tjejen som rev av 1000 burpees i sträck förra året. Hon är såklart vår träningsredaktör. Hon lyssnar om man tycker till om träning. Svårt att förstå programmen? För lätta? För svåra? 

Men nu undrar jag. Har du läst Womens Health? Vad tycker just du? 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

SPRINGER I PALMA

ÄLSKAR TRÄNINGSRESOR! Alltså: Älskar. Älskar. Älskar! Den här veckan är jag med Springtime och Womens Health i Palma. Jag är ansvarig för

Läs mer »

16 reaktioner på ”Womens Health

 1. Grattis och massa lycka till!!! Jag har inte läst den och är väl rädd att jag har svårt att få tag på den från mitt lille land. Kanske jag skulle maila dig och be så snällt… Bättre att besvära dig om första nr av ett nytt magasin än sista nr av ett utgående (som inte fanns i Hemavan/Tärnaby!). Ser fram mot att läsa den!

 2. när jag först hörde talas om förändringen var jag nog lite motståndare i tanken men nu är jag nyfiken. tänker att jag inte vill fastna i det-som-alltid-varit-träsket – change is the process of moving forward. dessutom kan jag faktiskt behöva lite mer smycken i mitt liv (säger jag som jobbat med kommunikationsfrågor för just smyckesbranschen, mycket ironiskt!!). det här ska bli skoj!

  när jag analyserar mitt läsande och vad jag faktiskt tar med mig till verkligheten så är det enstaka träningsövningar, shoppingtips och mat. jag behöver inte ha hela cirklar och hela program för jag plockar ändå bara godbitarna: som frivändningar med medicinboll och stjärnan med press från olika träningsdelar i sista FL. matsidorna i WH är snygga men sid 94 var lite svår tyckte jag, den kändes liksom lite svår och kantig och jag kunde inte ta till mig innehållet (till skillnad fr sid 85-90 som jag tycker är riktigt bra).

  jag tycker det ska bli skoj med modet för jag är inte tillräckligt intresserad att regelbundet köpa en modetidning, men ändå så pass nyfiken att jag vill ha lite koll. vill ha mixen av “riktiga” sportvarumärken med hightechmaterial och design för prestation – och andra plagg som inte är så högteknologiska utan mer snygga.

 3. Fick den i lådan igår och bläddrade lite snabbt igenom den (ska läsa under helgfrukosten). Min spontana tanke är att det är mer en renodlad träningstidning jag är intresserad av men sen vet jag att jag behöver så mycket mer än träning. Jag har tex ingen vidare koll på mode och inredning – så tidningen kanske kan föra med sig något gott :-). Kanske återkommer jag med fler kommentarer framöver men jag är oftast den som inte tycker så mycket….
  Tack för ännu ett bra inlägg; bra presentation av den nya tidningen, redaktionen mm. Låter verkligen som om du gillar ditt jobb :-)!
  /Helena V

  1. Helena, tusen tack! Betyder mycket att få en tumme upp av dig. Du hänger ju med oss på konferensresor till New York så man kan ju säga att du gjort den med oss … 

 4. Tack för ett trevligt mingel.

  Jag har inte hunnit läsa tidningen. Bläddrade lite snabbt igår när jag kom hem. Ska bli kul och spännande att följa er nya resa. Hoppas på att fortfarande då och då kunna få se lite svenska träningsprofiler i tidningen.

  1. Tack själv. Fina ni är på bilden. Och i verkligheten såklart.
   var lugn, det kommer mer svenska profiler. Men vi ville vara övertydliga med att det skett en förändring i första numret … Det är nu det verkliga arbetet börjar. Att landa tidning efter tidning i samma anda fast med ännu mer svenskt material.

 5. Jag har läst. Tyckte att tidiningen överlag var snygg och fräsch.

  Lite feedback.

  – Drew Barrymore känns inte så intressant för mig, hade hellre sett en idrottskvinna eller någon hälso/träningsprofil från Sverige/Skandinavien. Drew för mig representerar inte hälsa och träning utan snarare glamour. Vill jag läsa om “kändisar” finns det massor med andra tidningar jag kan köpa.

  Hudreportaget var bra med handfasta tips och inte “köp den är krämen så blir du lycklig”tipsen.

  Smycken och mode, nja, gärna lite sportigare mode, men det är ju en smaksak, jag är ingen smyckesperson.

  Reportaget om armbanden var bra, jag har funderat på att köpa och nu fick jag lite mer input.

  En sak jag verkligen gillade med Fitness var månadens träningspass, brukade riva ut och ta med till gymmet. Det var också kul att det var en profil/presentation på de som hade satt ihop passet. Jag tyckte tyävrr inte att träningspasset och marathontipset alls höll samma höga intressefaktor.

  Mitt bästa jag med Erika Rosenbaum var roligt och inspirerande, det är precis sånt här jag är ute efter, tips och stories från verkligheten.

  Recept är alltid kul, däremot reportaget om smart mat hade kunnat vara så mycket bättre. Där ingick inga recept och jag får nog ändå lov att säga att den dagen som tilltalade mig mest var Jennie Benjamins. De andra kändes lite krystade och jag börjar tröttna lite på tips om Kokos på längden och tvären, Chiagröt och Proteinbollar med dadlar osv. Sådana recept funkar aldrig i min vardag som ska förse kräsna småbarn med mat också.

  Sextipsen hade jag kunnat vara utan, jag hade mycket hellre sett att man lade de sidorna på träningstips.

  Sedan undrar jag var teasern om vad som nästa nummer ska innehålla finns 😉

  Jag har tecknat prenumeration så jag kommer utvärdera mer efterhand.

  Jenny 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *