Sök
Stäng denna sökruta.

Bästa knäövningarna!

Norseman_120803_nadja75X

Jag har dragit av mig ett korsband i knäet. Levt utan det ett år eller två. Opererat. Hade ett tag när det lät som jag hade krossade skorpor i bägge knäna när jag gick upp för trappor. Nu. Peppar. Peppar. Ingenting. 

Det beror så klart på massor av olika saker, men en sak vet jag. Det är inte för att jag vilat. Precis tvärt om. Gör jag mina utfall varje vecka så håller sig mina knän bra. Gör jag mina rörlighetsövningar så mår min kropp bra. Ska jag välja två övningar så är det dom här som Magnus visar på filmen.

Alltså utfall. Fi f*n vad jag hatade dom för några år sedan. Sedan bestämde jag mig för att byta tankesätt och tänka hur mycket jag älskar utfall och vad dom gör för min kropp. Nu ser jag fram emot utfallen. Andreas har ett gäng övningar som vi ofta gör, skrev lite om dom här. Och jag gjorde ett gäng bra övningar med Magnus när jag fokuserade på löpning i höstas, också grymt bra. 

Jag var på gymmet häromdagen. Körde igenom mina knäövningar och sedan “Benpass – Explosionen.” Fick det av Magnus för att bygga starka ben inför förra årets cykelsäsong. Funkade fint så nu är det ett kärt pass som alltid ger träningsvärk. Ser inte så jobbigt ut. Känns inte så jobbigt till en början. Men gör du varje övning fullt ut så lovar jag träningsvärk. Alltså lovar!

Om du inte får det så kan du ringa så kommer jag förbi och kollar så du verkligen går hela vägen ner i varje benböj och utfall och om du verkligen exploderar upp när du ska hoppa.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Bästa knäövningarna!

 1. Tack för bra tips! Jag hämtar mkt inspiration och tips från dig gällande styrketräning. Har bl.a. ett styrkepass som heter Lanttos benpass :-). Fortsätt så.
  /Helena V

  1. Kul att höra. Det passet vore kul att köra 🙂
   Gott nytt år på dig! Ett friskt, starkt, snabbt och väldigt härligt sådant önskar jag dig.

 2. Provade delar av benpassexplosionen idag, säger bara Jösses, kunde knappt gå efteråt så trött i benen var jag! Härlig känsla, undra hur det kommer kännas imorgon :)!

  Önskar dig gott nytt och tack för all inspiration du ger! 🙂

  Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *