MUSIK SOM FÅR DIG ATT SPRINGA SNABBARE

IMG_1617

Hej, hej, här står jag i höstlöven med mina nya maratonskor. Knappt jag vågar berätta hemma att  jag köpt nya skor – vår hall är som en skoaffär eller något. Svårt att ta sig in i huset redan som det är.

Men efter att ha fått stora “men det förstår du väl Sofie att du inte kan springa långpass på asfalt i samma skor som du springer tävling i”-talet på jobbet häromdagen så tänkte jag vad 17. Jag testar springa med både dämpning och hej och hå. Traskade till Runners store och fick hjälp att välja ut ett par. Så säg hej till mina Asics GT2000 (jag kommer ihåg namnet genom att tänka på 2000 stycken Gin & tonic) 

En vecka med skor som känns som väldigt vadderade mokkasiner. Sedan går jag tillbaka till barfotaträningen på gymmet och terrängskorna utomhus. Tänker att sju Ironman och två Ö till Ö utan skador. Något måste jag göra rätt. Men blir min högra min fot lite extra glad över ett par stabilare skor till betongmaratonet på söndag så får jag väl lyssna på den.

playlist

Jag lyssnar inte alltid på musik när jag springer, men ibland, och jag har svårt att hitta bra löpmusik. Mycket för att musiken som får mig att springa fort inte är musiken jag någonsin skulle lyssna på en vanlig dag. Lycka är att Spotify har flera 100 listor som passar till allt från jobb, middagar, bra/dåligt/regnigt humör till just träning. Om det är någon som missat listorna så klicka på “Search & Browse” och se till att det inte står något i sökfönstret så kommer dom upp på telefonen …

Nu ska jag jobba så jag klarar av mina två deadlines den här veckan. Ja förutom att ta hand om mina barn som har höstlov. Och så ska jag springa dom här passen:
* Tisdag: 15 mins warm up – then 4–5 x 1 km, with 30–45s rest between – 15mins warm down
* Torsdag: 40 mins easy run
* Lördag: 30 mins easy run with last km in 5 mins 20-30s/km pace
* Söndag: New York City marathon.

Längtar. Samtidigt som jag har en smula ångest när jag tänker på att det ska springas, skrattas, lidas och drickas drinkar på söndag. Ja, drinkarna ger mig inte den minsta ångest, det är det som ska avverkas före jag tänker på. Men mer om det en annan dag.

Dagens tips jag önskar från dig är bästa långpass/maratonskon och bästa löparlåten

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”MUSIK SOM FÅR DIG ATT SPRINGA SNABBARE

  1. Väntar spänt på andras tips om långpass o skor. Men vill tipsa om en låt som du knappast finner på någon färdig lista; NYC bosatta Anna Ternheims “Let it rain”. Så jäkla skön vid passande tillfälle. LYCKA TILL i NY !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *