Sök
Stäng denna sökruta.

2 km intervaller

131015

Tisdag. På träningsschemat: “15 mins warm up – then 4 x 2km in 4 mins 45–55s/km pace with 120s rest between – 15 mins warm down.”

Verklighet: Inte helt enligt plan. Kom fram till att det enda bra med 2-km intervaller är att 1-km intervaller inte känns lika hemska. Höll 5:07, 4:47, 4:57 och “06:jävlaskit”-tempo på mina 2 kilometer.

Tiderna är satta mot att jag ska klara NYCM på 3 timmar och 45 minuter. Jag kan säkert skylla på att jag valde att springa i terräng eller något annat bra. Men det gör jag inte. Jag höll inte dom planerade tiderna men jag tänker ta mig tusan inte deppa för det. Jag sprang. Och jag sprang fortare än jag brukar. Och nu ser jag fram emot resten av veckans löpning, det känns som enkelt för mitt pannben i jämförelse.

Efter spåret fanns det en tipspromenad med sant eller falskt frågor. Bland annat den ovan så nu funderar jag på exakt hur mycket jag frätte sönder mina muskler under dagens pass. 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”2 km intervaller

  1. Långa intervaller är tuffa. Ändå luras jag alltid tro att det ska bli lätt, med “bara” 4 st intervaller t ex. Att man aldrig lär sig 🙂

    Bra kört ändå!

  2. Klart att du inte ska deppa, du gjorde ett bra pass ju! Dessutom kommer jag att stå och heja fram dig på Manhattan om drygt två veckor, och 3.45 kommer du att ha i en liten ask! 😀

  3. Alla intervaller är bra träning, du sprang ju fort! Sen exakta tider hit och dit, men hjärtat fick ju jobba. Sen håller jag med, det bästa med ett intervallpass är ju att alla andra pass känns enkla sen! (Säger jag som inte kört ett intervallpass på år och dar… 😉 )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *