Sök
Stäng denna sökruta.

40 dagar till marathontoppform!

130924_lopning002

40 dagar till maratontoppformen. Idag sprang jag mitt första pass sedan Ö till Ö. På mitt schema stod 15 min uppvärmning. 6 * 1000 meter med 90 sekunders vila mellan. 15 minuters nerjogg. 

Planen var att jag skulle hålla 4:45-5.0 tempo (för er som bryr er om siffror) på mina en-kilometrare. Jag fräste i väg första på 4:15. Amatör tänkte jag för mig själv. Lite nerför och medvind också. Men vet ni. Jag låg under 4:45 under varenda kilometer och är så SATANS JÄVLA GLAD! Jag har aldrig. Jag upprepar. Aldrig sprungit en-kilometers intervaller så snabbt. Jag vet att det inte är så snabbt i löparnas värld men för mig. För mig är det så jag vill dansa glädjedansen och skrika REKORD!

Vila is the shit alltså.

Och hur tänker jag mig träningen inför NYCM då? Bara för att skaka om Lanttosisters lite (och för att jag drömt om att få träna med honom sedan jag träffade honom för många år sedan) så har vi tvingat Rubin McRae att ge oss ett träningsschema fram till New York. Och jag är så otroligt taggad. Planen är att ha kvalité på vartenda löppass och så ska jag skärpa till kosten lite (man behöver inte äta glass varje kväll bara för att man körde ÖtillÖ för fyra veckor sedan …) 

130924_lopning007 ‘

Jag har hittills brytt mig i princip typ nada och noll om mina löpartider. Jag är bara glad att jag numer gillar att springa. Men nu ska jag bry mig. 40 dagar i alla fall. Idag körde jag med TVÅ klockor för säkerhetsskull. Min kompis Garmin sedan många år och så Tomtoms multiklocka. 

Dom mätte exakt lika på metern. Men Garmin tog nio minuter på sig att hitta satelliterna. TomTom tog tre idag. Garmin känns som en tegelsten på armen om man jämför. Det enda negativa jag har om TOMTOM idag är att jag inte är riktigt kompis med den när det gäller intervaller. Vet inte hur jag pausar och kollar så det blir 90 sekunder mellan. Kan jag ställa in att jag ska springa sex stycken 1-kilometers intervaller med 90 sekunders vila? Hittar det inte. Men som sagt var, jag är inte bästis med klockan ännu men får jag ordning på det så är det helt klart en ny favorit. Gillar att den är så lätt och förhållandevis snygg.

Nu ser jag fram emot nästa pass. Styrka imorgon och på fredag är det dags för löpning igen. 15 minuters uppvärmning. 10*60 sekunder med 60 sekunders vila mellan. 15 minuter nervarvning. Och den ska ske i den fiiiinaste miljön och den bäääästa luften. Mer om det när vi är där.

Ps. Ni skulle få exakta tider på mina intervaller om jag kunde få över den till datorn från någon av mina två klockor … sitter här och skrattar åt mig själv. På allvar. Kan man inte bara koppla in den och ladda ur informationen. En står och snurrar “Transfering. Please do not disconnect your watch” och den andra har jag tappat bort den där lilla usb-grunkan man behöver. GAHHHHHH! Ds.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”40 dagar till marathontoppform!

 1. Bra sprungit! Det låter snabbt i mina öron! Och tusing-intervaller, de kräver sitt pannben! Vad är målet i NYC-marathon? Tidsmål eller bara upplevelse? (Tack för tipsen, jag kanske kör ett intervallpass inför min mara också)

  1. Har satt ett tidsmål som jag inte riktigt vet om det är orealistiskt eller inte men 03:44:44 är målet i NYC!
   Imorgon är planen 15 min uppvärmning, 10 st 60 sekunder i 04:25-04:35 fart med 60 sek vila mellan och 15 min nerjogg. Ser fram emot det. På riktigt 🙂

 2. Du är underbar. Kul att du går all in. Och får uppleva glädjen när hjärta,lungor och ben funkar i en perfekt symbios. New York kommer älska dig lika mycket som jag gör

  1. Jag kan bara hoppas. Allt hade känts bättre om du var på plats här och där och stöttade.
   Och LG. Detsamma. Du är underbar! Och saknad.

 3. Ojoj du kommer bli farlig. Tänk om vi får springa gråtandes och profylaxandas som under ötillö fast inför tusentals åskådare i NY det hade vart nåt. 39 dagar kvar nu då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *