Sök
Stäng denna sökruta.

Löpning i Lappland

130927_GVE132

37 dagar kvar till NYCM. Dagens pass “15 mins warm up – then 10 x 60s in 4mins 25–35s/km pace, 60s rest between – 15mins warm down”.

Vare sig du gillar att springa eller inte så har du säkert haft tillfällen i livet då du tänkt att “bara jag kunde så skulle jag springa … och sett framför er hur härligt det är när du springer över ängarna.” Jag har ett gäng sådana minnen. Som när vågen passerade 90 kilo när jag var gravid. Eller när jag opererade in ett nytt korsband i knäet. Eller när jag var monsterförkyld. Att jag sedan inte sprang när jag väl kunde är en annan historia. Eller att det var överjävla tungt.

130927_GVE139

Men idag sprang jag efter Vasaraälven i Gällivare. Det var hårt, men så härligt. Det bet i kinderna, men jag var bra klädd. Sådär så man fryser första minutrarna men sedan är det helt perfekt. Det var krispig luft och jag tänkte att jag nu befann mig i en önskedröm för någon som är sjuk eller inte kan springa av någon orsak. Jag kan faktiskt springa. Och jag springer ta mig tusan så det känns som jag får luta i kurvorna. Längtar redan till söndagens två mil. Tänker springa dom i mina barndomsskogar. Ren njutning är planen.

Ps. Nej, jag stannade inte och fotade. Fotade gjorde jag efter. När jag var så där löjligt hög på krispig luft och löparendofiner. Ds.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

3 toppturer jag rekommenderar

Toppturer kan vara snälla och mjuka, eller tuffa och äventyrliga – beroende på terräng, distans, lutning, väder och lavinrisk. Här hittar du tre av mina favoriter i Lappland.

Läs mer »

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

2 reaktioner på ”Löpning i Lappland

  1. Vassaraspåret! Där kutade jag en del i somras. Åsså upp till Björnis en sväng.
    Det är nåt med luften där på nåt sätt… doften…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *