12 Comments

 1. Snabba Fötter
  19 September, 2013 @ 11:41

  Vad kul! Hoppas de inte ställer in…

  NYCM är naturligtvis ett av de marathon i världen som kan vara roliga att springa. Söker man på min blogg så hittar man info både från när jag sprang loppet 2011 och från förra året när de ställde in loppet.

  Om jag ska tipsa lite så ska man naturligtvis göra New York när man ändå är där, men det är ju självklart. Läs PM ordentligt och ta med varma kläder att slänga vid start för man måste gå ini sina startfållor i väldigt god tid och det är tidigt på morgonen och man vet inte hur vädret är den morgonen. Det händer att man ser folk som startar med mössa. Har man möjlighet så kan det vara bra att åka bansträckningen någon dag innan, inte bara för att få ett hum utav just bansträckningen utan lika mycket för att då ser man de olika stadsdelarna på riktigt, vilket man inte gör när man springer loppet för då är det så mycket folk och inte en vanlig vardag i New Yorks förorter. Efter loppet, stanna gärna kvar eller kom tillbaka till målområdet, för att se hjältarna som kommer in efter 6-7 timmar är väldigt häftigt, de är vinnare allihopa.

  Sen tycker jag att NYCM är ett häftigt lopp för att det är just i New York. Själva loppet är häftigt vissa delar, men det är att det “råkar” gå i New York som gör det häftigt. Av den anledningen är det inte bara positivt att det går över alla 5 stadsdelarna jämfört med att ha stora delar av loppet på Manhattan, vilket hade gjort det ännu häftigare.

  45 dagar kvar är inte så lång tid så försök hålla igång med långpassen om du tror att långpass är något som behövs för maratondistansen.

  Ha det så kul och fråga på om du vill veta mer om NYCM eller vad jag tycker om maratonträning.

  Reply

  • Sofie
   23 September, 2013 @ 19:42

   Alltså wow. Tack för alla tips. Grymt bra.
   Jag suger åt mig, lyssnar och förhoppningsvis lär mig.

   Reply

 2. Anne
  19 September, 2013 @ 11:56

  Haha, ni är fan mina idoler! Vadå vila, marorna springer väl inte sig själva? Bra att ni rycker in. Lycka till och ha sådär fantastiskt kul som bara ni kan 🙂

  Jag var i New York för första gången förra veckan, och det var grymt! Lite synd att jag inte hittade dina NY-tips förrän nu efteråt – men det finns ju alltid nästa gång. För tillbaka ska jag!

  Reply

 3. pilla
  19 September, 2013 @ 12:01

  Men vilken lyx! Jag fick också erbjudande om att springa iår (min dröm typ) men har bokat en helg under hela hösten och det var såklart den….

  Reply

 4. Jonna
  19 September, 2013 @ 16:47

  Mitt största tips är att inte stressa. Kommer du inte igenom folkmassa hitta på något annat och göra/tänka 😉
  Lite meditation?

  Vad sa jag om IM? “Jag ska njuta igenom IM” och det gjorde jag ^_^

  Sedan att välja fart:
  Väl sådan fart i början att du kan komma till 30km och känna nu kan jag öka.

  Reply

 5. Thomas A
  19 September, 2013 @ 20:58

  Ska man bara springa en Marathon i hela sitt liv så är det NYCM. Jag sprang 2011 och det var definitivt en av mina absolut bästa löparupplevelser, om inte den bästa. Jag njöt mig igenom hela loppet och passade på att ta massa bilder, stannade t o m och gjorde en liten film med några ur publiken med 7km kvar. De blev helt tokiga, kanske t o m lite kära i mig…

  Reply

  • Sofie
   23 September, 2013 @ 19:44

   Haha. Ja vem skulle inte bli lite kär i dig om du stannade och filmade. Det sitter nog några i USA och fortfarande bara tänker på den blonda svensken som filmade dom. Vem kan han vara? Dom har efterlyst dig i alla tidningar. TV. Osv. Tycker lite synd om dom när jag tänker efter. Kan inte vara lätt.

   Och TACK för att du beskriver det som en av dina bästa löparupplevelser. Jag är ju lite rädd för det här med att bara springa. Det känns tryggare att få värma upp länge och sedan lunka på och ha fantastiskt många vänner i mitt lalla-tempo… Men 3 nov då smäller det! Då ska Lantto springa sitt första marathon. Känns fint att det blir PB hur jag än gör 🙂 (Bara jag tar mig i mål alltså…)

   Reply

 6. Helena Jumkka
  22 September, 2013 @ 00:04

  I år gör jag ett nytt försök. Skulle springa förra året men det vet vi ju alla hur det blev..Nu gör jag och ett nytt försök..Detta tillsammans med tre likasinnade norrlänningar. Härligt att höra att vi blir fler “bybor” som ska bemästra New yorks gator:) Kanske ses i vimlet!

  Reply

  • Helena Junkka
   22 September, 2013 @ 00:05

   och i all iver lyckades jag stava mitt namn fel:/

   Reply

  • Sofie
   23 September, 2013 @ 19:39

   Kul!
   Ja, hoppas vi ses. Byborna tar över NYC. Stort lycka till!

   Reply

 7. Pernilla Otto
  22 September, 2013 @ 09:34

  Jag ska springa. Min 12 mara trir jag och första ggn i NYC och mitt första besök i USA.

  Reply

  • Sofie
   23 September, 2013 @ 19:40

   Kul! Stort lycka till.
   Och ha sitt första besök i NYC framför sig … jag är en smula avundsjuk … enjoy!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.