Sök
Stäng denna sökruta.

Gubbvecka

HAnsrok

Fortsätter vila. I lördags var jag upp och drack kaffe och hoppade fallskärm med ett gäng människor jag saknat dom senaste veckorna, och under söndagen var jag funktionär på barnens friidrottstävling.

Hittade igen den här filmen från en av sommarens hoppveckor. Eller snarare “the hoppvecka” för min del.

Och kom då att tänka på att jag nog inte visat bilden högst upp, som Hans tog under det sista hoppet vi gjorde på vår gubbvecka i somras. Några av oss hade rök, bara för effektens skull. Det är det hoppet som är med allra först i filmen, jag är den där med gul rigg (gul ryggsäck).

Nå gillar du det här så gillar du nog också

GRATTIS BUBBEL!

Idag fyller min allra bästaste fallskärmskompis Boel år. Hon är inte bara min allra bästaste fallskärmskompis – hon är också en av

Läs mer »

#tbt #skydive

En värld som jag glömt bort lite dom senaste åren är min fallskärmsvärld. Varje år när man ska förnya sin licens tänker

Läs mer »

0 reaktioner på ”Gubbvecka

 1. Asså, jag kan inget om fsllskärmhoppning – kan du inte berätta lite?! Ser ju så jäkla häftigt ut!
  Vilka höjder hoppar ni ifrån, hur fort faller ni, kan man styra hur man faller, svävar???
  Tränar ni mkt innan på hur ni ska göra i luften? När fäller man ut fallskärmen?
  Många frågor, säkert helt fel ord 🙂
  Jag är nyfiken!
  /Helena V

  1. Jag har skrivit lite om fallskärmshoppning här: https://lanttolife.se/fallskarmshoppning/
   Men lite snabbt. Vi som gillar att falla fritt hoppar oftast från 4000 meter, faller i ca 300 km/h innan vi drar våran fallskärm på 750 meter.
   En kurs tar ett gäng dagar (det är olika om man kör teori och praktik i ett svep eller uppdelat på flera veckor)
   Fråga gärna på om jag inte svarar nog tydligt. Nyfiken är bra!

 2. Så himla läckert!! Jag får själv pirr i magen av att se filmen. Min dotter ska göra sitt första hopp nu i höst, en önskad 20-årspresent 🙂 Har en kluven känsla för fallskärmshoppning, jag vill så gärna men det känns så läskigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *