Search
Close this search box.

GRATTIS BUBBEL!

bubbel3

Idag fyller min allra bästaste fallskärmskompis Boel år. Hon är inte bara min allra bästaste fallskärmskompis – hon är också en av mina allra mest inspirerande och allra härligaste vänner. Vi är olika men ändå lika. Har sett varandras bästa och sämsta sidor. När vardagen rullar på och vi mest flimrar förbi varandras liv genom ett gilla på Facebook så är det lätt att glömma att hon är en av dom där som jag skulle resa mig upp ur sängen klockan tre på natten och åka vartsomhelst i hela världen om hon behövde mig.

Vi träffades i vuxen ålder och har rest världen runt, hoppat fallskärm, jobbat, blivit föräldrar, hoppledare, gift oss (i alla fall Boel) och tusen andra grejer som jag som sagt var har lätt att glömma när jag traskar till jobbet en grå tisdag. Men hon finns i min ryggrad. Varje dag. Hon har gått några år framför mig genom livet och banat väg. Hon ser till att saker händer på rätt sätt och med rätt ord. När jag skrev “Boel och Sofies VM-satsning” på det där VHS-bandet en dag i Gryttjom för ungefär 100 år sedan så gjorde hon bara high-five, packade om sin fallskärm och så åkte vi upp i himlen igen. Och igen. Och igen. Och varje gång vi kom ner kollade vi på film och utvärderade. Vad gjorde vi bra, vad kan vi göra bättre? Eller ja helt ärligt så kollade vi under många 100 hopp på den där lilla pricken som var Boel (för att jag var så dålig på att filma och var för långt ifrån varann) Men vi gjorde det. Om och om igen. Och vi gjorde det med ett skratt och alltid med en du-är-bäst-klapp på den andres rygg (eller bak!) Gör man något om och om igen tillsammans med någon som hela tiden tror på att ingenting är omöjligt så flyger man plötsligt till fallskärms-VM och får flyga och träffa världens bästa fallskärmshoppare. Och när man gjort det, ja då inser man att ingenting är omöjligt och så siktar man på nästa mål varesig det är att starta ett bokförlag eller göra en Ironman.
Boel. Kram på din dag – nu rockar vi 50 år till!

Foto: Han som ligger bredvid mig klockan tre på natten och jag också skulle göra vadsomhelst för. Hans Berggren.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

SOMMARKVÄLLAR

Kan vi enas om att dom här sommarkvällarna är för jädra härliga? Låt oss fortsätta såhär till augusti, september ungefär. Ok?

Läs mer »

FREDAGSFYS

Fredagsfys med favoriter. PT Anna-Lena bestämde vad Marie och jag skulle göra. Efter uppvärmning meddelade Anna-Lena att det här är planen: On

Läs mer »

2 reaktioner på ”GRATTIS BUBBEL!

  1. Men guuud vad fint du skriver Sofie! Tack för att jag får ett helt inlägg på din blogg. Vad härligt det är att tänka tillbaka på allt vi har gjort tillsammans, fantastiskt med det där VHS-bandet. Du skrev “Sofies och Boels VM-satsning” och vi tittade på varandra och asflabbade ungefär som “haha, skulle vi nånsin …” och sisådär två år senare så var vi faktiskt på VM. Och fetrockade! (Och långt innan det minns jag när Anna hade pratat med den där coola tjejen Sofie som var ny i klubben och värsta duktiga instruktören och filmaren och hon kunde tänka sig att filma oss. Vi bara njöt och kände oss så hedrade!) Jag håller med dig, med rätt personer vid sin sida är inget omöjligt och du är en av mina närmaste vapendragare som alltid påminner mig om just det. Superpussar! ? ? ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *