Juli – lidandets månad

1306274

I tisdags sprang jag fem kilometer max med Magnus. Efteråt frågade han vad som tog slut först och jag svarade huvudet. 

Det är något med löpning. Fem kilometer max. Benen känns fräscha. Jag kan prata den sista kilometern. Tänker nu ökar jag men inget händer. Femton sekunder efter vi avslutat flåsar jag inte. Ja men ni hör ju. Flickan kan inte lida.

Och ja, det kan låta konstigt. Jag har uppenbarligen genomfört sex stycken Ironman, Ö till Ö och diverse tävlingar som många inte anser som njutning. Men det här med att springa fort. Ganska kort. Jag. Helt värdelös.

Nu vill jag bli en snabbare löpare så jag har utnämnt juli till lidandets månad. Jag ska ta mig tusan ta ut mig när jag springer intervaller. Därimellan ska jag fortsätta njuta precis som jag gör. Behålla glädjen i skogen och under uppvärmning men är det intervaller då ska fanimej tas i. Ser ni mig skratta och le under mina intervaller ta en björkkvist och rappa till mig. Please. Erbjudandet gäller endast i juli.

På bilden ser ni mig med dagens intervallkompis. 10 stycken 2 minuters backintervaller med en minuts vila mellan. Jag kände mig både stark och snabb. Det gäller att välja sina träningskompisar med omsorg … 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *