Sök
Stäng denna sökruta.

Hellners favoritintervaller

130503_hellner004

Idag sprang vi backintervaller med Marcus Hellner. Efteråt tjatade och tjatade han så till slut sa vi ja till att bli fotade med honom. 

Inte sant någonstans, förutom backintervallerna möjligtvis. Stockholms brantaste ordnade ett träningspass med Hellner. Gällivarebor som vi är så ville vi såklart vara med och stötta honom. Vi tänkte att 150 stockholmare, det kan bli kaos.

130503_hellner003

Värmde upp genom att springa bakvägen upp till toppen av Hammarbybacken, och ner.

130503_hellner007

Lite stretch på det och sedan fyra stycken backintervaller där man sprang upp, och vände när förste man eller kvinna var på toppen. Så startade alla tillsammans igen. 

130503_hellner008

Bra ordnat och en riktigt fin kväll. Men det är f*n magiskt hur benen kan stumna efter bara en minut, mjölksyran sprutar och benen känns som stockar. Någon minuts vila och man undrar hur man kunde vara så slut nyss. Hellner, han verkar drivas på mjölksyra. 

130503_hellner018

130503_hellner022

Eftersom jag hade tiggt barnvakt för att kunna vara med så hoppade jag över after-run och frågestund med Hellner men jag frågade honom i farten vilka intervaller han väljer om han bara får välja en. Fem-minutersintervaller svarade han. Med typ tre minuters vila mellan, lite olika beroende på om dom körs i backe, på platten eller på en myr. En fem-sex stycken är bra. (Så nu får det väl blir Hellnerintervaller hela vägen fram till Ironman Brasilien)

Trots att Hellner jagar med vår far och trots att han bor i samma stad vi kommer ifrån så var vi lite starstrucked. Hellner är cool. Bra. Bäst. Det är något med längsskidåkare. Trots snoret under tävling, trots dom fula längdskiddräkterna, trots allt så är längdskidåkare RESPEKT. Det är det jobbigaste man kan göra i konditionstävlingsväg. Och när Hellner joggade upp för Hammarbybacken så såg det enkelt ut, han var först upp men det såg ut som han hade en tre-fyra växlar till han hade kunnat ta till. Vi säger bara tack och HEJA HELLNER!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Hellners favoritintervaller

  1. Ja, längdåkare och Hellner ÄR Respekt!

    Det verkar hända ganska mycket i Hammarbybacken och jag borde absolut bli bättre på backar, men jag vet aldrig när något är på gång. Är de olika arrangörer eller är det en och samma arrangör man ska hålla koll på?

    1. Den här gången var det syster Lisa som tipsade mig, och det var med https://www.stockholmsbrantaste.se Dom verkar ha arrangemang lite då och då så det är en bra grej att gilla dom på Facebook.

      Finns det någon annan läsare som har bättre koll än mig på om det är fler arrangörer man ska ha koll på?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *