Sök
Stäng denna sökruta.

Vad fyller du din feed med?

Swim_Orust_120722_100_a

Femåringen kräktes inatt. Hej, hej verkligheten liksom. Få saker tar ner en på jorden så snabbt som när ens barn blir sjuka. 

Alla planer som kändes viktiga igår får flyttas runt. Inte kul, men jag tror det är bra att ruskas om lite ibland och inse vad som är viktigt. Viktigt på riktigt.

När vi torkat upp första kaskaden, bytt sängkläder och skulle lägga oss höll jag på att facebookuppdatera “Få saker tar en tillbaka till verkligheten så bra som när ens femåring  blir magsjuk”. Jag valde radera och slumrade fram till nästa gång man hörde ett ynkligt “maaammmaaaa”… Jag har ingen ambition att fylla min blogg, min Facebookprofil eller mitt liv med yta. Låtsas som att allt är bra när det inte är det. Men jag har verkligen ingen ambition att fylla min feed med negativa inlägg, jag är fast övertygad om att om du bara uppdaterar om hur sjuk du är, att du vabbar (vård av sjukt barn) och att livet är skit. Ja, varsågod då har du sagt åt din hjärna att det är så ditt liv är.

Min ambition är att fylla mitt liv med lycka, glädje och rörelse. Alltså försöker jag att i huvudsak säga sådana saker till min hjärna. Idag är jag tacksam, så tacksam över att det bara är en liten magsjuka som besöker vårt hem. Har vänner som är hemma med barn för att dom har en livshotande sjukdom. Då kan vi prata om utmaning i att ha kvar lyckan, glädjen och rörelsen i huset.

Så på riktigt. Tack livet, tack för att du påminner mig om vad som är viktigt. Njut av din dag. Och snälla, fyll ditt liv med människor som ger dig energi och mata ditt huvud med glada tankar som gör att du färdas åt det håll du vill gå.

Ok?

behappy

Egentligen lite för puttinuttig för min smak, men skriver under på alla punkter … 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

0 reaktioner på ”Vad fyller du din feed med?

  1. Du är så bra och klok Sofie!
    Gillar bilderna och livsmottot “Be happy”.
    Bilden på dig och Elis är rackarns fin 🙂 Lik som bär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *