Sök
Stäng denna sökruta.

Snabbare, starkare, löpare

Miro_lopare_cover

Idag kommer Magnus bok, Snabbare, starkare, löpare ut. Jag har formgett den och hoppas den tas emot som jag tänkt. En coffeetablebok fylld med inspirerande löparbilder som ska göra att man vill ut och springa men samtidigt ska det finnas hands-on program. Löpteknik, styrka och rörlighet. 

lopbok

Fotona har Hans Berggren tagit. 

lopbok_1

Sköna Portugalvyer.

lopbok_2

Blandat med kalla Gällivarevyer. När det är varmt och sol ute så är det enkelt att snöra på sig löparskorna. Men jag tycker det var viktigt att ha med bilder från hur det ofta ser ut när vi i Sverige ska ge oss ut … 

lopbok_5

lopbokxx

Stockholm. 

lopbok_x

Öland.

lopbok_4

Teknik.

lopbok_6

Styrka. För att bli en snabbare och starkare löpare men också för att vara en skadefri löpare!

lopbok_7

Rörlighetsövningar för att du ska slippa onödiga skador för att du är stel. 

lopbok_11

Ett gäng olika program.

Skärmavbild 2013-03-15 kl. 23.00.57

Musse berättar vad han tycker om att träna med Magnus.

lopbok20

Magnus bad mig skriva några rader i boken om varför jag valt att träna med honom, så i höstas skrev jag såhär:

Sedan jag började träna med Magnus känner jag mig starkare och snabbare än någonsin. Känslan av att kunna hoppa över ett staket eller springa ikapp med mina barn för att inte tala om att göra en Ironman vilken dag som helst är helt fantastisk.
Jag har gjort fem Ironman, de sista två med mindre än två veckors mellanrum och för det tackar jag Magnus och hans program med högintensiva styrkepass i kombination med traditionella konditionspass. Kondition med bra teknik gör att kroppen håller. Han har lagt om min träning så att jag lägger ner mindre tid på den men när jag tränar så tränar jag hårt.
Det är mycket styrka men alltid med puls­toppar. De flesta konditionspass är olika former av intensiva intervaller.

Först hat – sen skratt
Många gånger har jag känt ett stort hat till Magnus, den känslan infaller alltid när mjölksyran är som högst. Men sedan skrattar han och då kan jag inte låta bli att skratta jag med. Jag vet att han aldrig skulle ge mig en uppgift han inte vet att jag klarar, och det visar sig att jag klarar bra mycket mer än jag själv tror. Om och om igen.
En av orsakerna till att jag valde Magnus var att jag ville ha en coach som inte bara skulle ge mig program utan också ha anatomisk kunskap. Se mina svagheter och obalanser och hjälpa mig stärka upp dem och det har han gjort med råge.

Snabbare och lättare
Efter ett års träning springer jag snabbare och lättare än någonsin. Jag kunde nyligen genomföra två Ironman inom loppet av två veckor och satte personbästa på den andra. Vaknade upp dagen efter och kände mig glad, stark och frisk.
Glädjen är en stor del av vår träning, och det tycker jag är viktigt. Utan glädjen försvinner meningen med hård träning.
När många andra haltar ner för trapporna efter tävling finner jag mig själv springade efter bussen utan att reflektera över det.
Just nu vill jag träna med Magnus resten av mitt liv, för så här bra vill jag må jämt. Och jag önskar att alla fick samma möjlighet.

Vår 2013 och jag står fortfarande för mina ord.

Den vanligaste frågan jag får, framförallt från löpare är “vem är han, vad har han själv gjort för tider?” I min värld är det heeeelt ointressant. Hur ofta är fotbollstränaren bättre på att sparka boll än dom i laget? Hur ofta är friidrottstränaren bättre än den dom tränar och så vidare. Jag lyssnar gärna på hur eliten tänker, men träna det vill jag göra med deras tränare och min erfarenhet är att de som är bäst själv är så uppe i sitt ego att de inte bryr sig om andra, alltså inte rätt person för att få mig att bli mitt bästa.

Nu säger jag inte att Magnus är en dålig löpare, för det är han inte, men hans marathontider får du googla upp själv. Det jag råkar veta är att senaste Ironman Kalmar brände han av flera timmar snabbare än mig.

Boken hittar du här! Eller här. Berätta gärna vad du tycker.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

5 reaktioner på ”Snabbare, starkare, löpare

  1. Beställd, och självklart från Boel förlag. Självklart ska man ha en sådan fin bok hemma inte minst för fotografierna. Tänkte fråga om en liten pocket eller mobilvariant, man vill ju ut genom dörren istället för att vara hemma den lilla tiden man avsatt för löpning med att läsa böcker. Men, kom på ideen att fota vissa delar med mobilen så man kan stanna lite på pauserna och slå upp det man är intresserad av. Sådär, en egen mobilversion 😉 Blue sky 🙂

  2. Hej Gunnar, jag svarar på din fråga om appar eftersom jag är bokförläggaren bakom Starkare, snabbare, löpare. Nej, i dagsläget finns inte planer på några sådana. Vi skulle gärna vilja ge ut appar kopplade till alla våra böcker om det fanns ekonomi i det. Men som vi ser det gör det inte det idag, inte så länge utgivningen begränsar sig till svenska språket. Tack för ditt intresse!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *