Här och nu. Fucking fantastic!

130308_playitas078

Det finns inget annat än här och nu. Den ljumma vinden mot mina armar, ljudet av kedjan som drar runt mitt hjul. Smaken av torr luft i munnen. Trötta ben, sådär så det bubblar lite, lite i dom. Ingen mjölksyra utan framförallt känslan av styrka. Jag kan trampa snabbare än vinden. Snabbare än någon annan. Tittar ner på hastighetsmätaren och ser 57 km/h. 

Trycker på ännu lite till, bara för att det går och för att det är sista dagen. Strax är vi tillbaka på hotellet och ska packa våra cyklar. Jag befinner mig i lite nerförsbacke med vinden i ryggen på väg från Tuineje tillbaka till Las Playitas. En känsla jag älskar och en stund jag sätter in i minnesbanken för framtiden.

130309_playitas077

Men dagen började inte där. Den började i poolen. Efter frukost så drog vi iväg en vända, först med Sara som vände efter 30 minuter. Maskoten Nike hängde med Lisa under tiden och så möttes dom upp i Gran Tarajal för lunch. Anders, Magnus och jag trampade vidare.

130309_playitas085

Planen var att börja med Cardón–Pájara och sedan bestämma om vi skulle tillbaka eller om benen skulle samla mer berg. Men innan vi kom till Cardón så sa Anders väldigt bestämt att vi skulle svänga av mot Las Hermosas för att komma rätt. Så det gjorde vi. Sedan kom vi på att vi var fel. Väldigt fel. Vägen över bergen var brant. Väldigt brant på sina ställen, men vägen ner till havet var underbar. Och sedan var det bara att trampa två mil extra för att få sin fix av tapas i Pajara. 

130309_playitas091

Här känner Anders vittring på tapas. 

130309_playitas093

Tapas och färskpressad apelsinjuice gick rakt ut i benen och vi tog oss hem i medvinden. Landade på drygt åtta bra mil idag. 

130309_playitas030

På med löparskorna och upp på berget närmast hotellet.

130309_playitas028

Roomie Sara på toppen av berget. 

130309_playitas010

Traditionella hoppbilden till Annika. 

130309_playitas021

Sara med Playitas i bakgrunden. Det ser ut som en låtsasvärld där nere.

 130309_playitas017 (kopia)

Sara sprang i sina five-fingers. Drygt en timme senare var vi tillbaka på vår uteplats, nu med en kall öl i handen och en glad Nike i famnen. Ännu en galet bra dag. Tack!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

ISTÄLLET FÖR IRONMAN

Jag gjorde slut med Ironman häromdagen (läs mer här!) och fick flera meddelanden om att triathlon är mycket större än Ironman och

Läs mer »

SKIDA MED UTE 2023

Skida med Ute. 28-30 januari. Instruktörer är Anna Olsson, Johan Olsson, Sanna Peterson Hallberg och jag. Ett riktigt bra längdskidläger med guldkant. Guldkant i

Läs mer »

6 reaktioner på ”Här och nu. Fucking fantastic!

  1. Åhhhhhhh dina playitasinlägg är helt fantastiska!! Tack Tack tack! Vet exakt var du står o hoppar 🙂 ser fram emot att återvända till playitas snart o träna, njuta o äta tapas på både ditt o mitt ställe! Du ser btw väldigt stark o lycklig ut! Kraam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *