Sök
Stäng denna sökruta.

Hata simning och Yinyoga!

130203_HA

I omklädningsrummet hörde jag mig själv säga “hoppas det är ett lugnt pass med mycket teknik idag, jag är rätt trött”. Vid samlingen hörde jag coach Mike säga “idag växlar vi upp, nu är det dags för ett hårt pass …”

På bilden ovan gör vi benspark (det var visst viktigt att inte kalla det trampa vatten) 40 sekunder. Först 20 sekunder med händerna på bröstet, sedan 20 sekunder som ni ser oss göra på bilden. Men det var bland det sista vi gjorde, innan dess så hade vi simmat hårt i nästan 90 minuter.

130203_HA2

Klassiska bilden. En blöt utskrift av passet fastklistrat på en platta.

Det var en massa 1000-meter men huvudserien var tre stycken av följande: 150 meter truckarfart (den fart du kan fortsätta i forever) sedan 3*50 meter tufft med fem andetags vila mellan varje. 150 meter truckarfart igen och 3*50 meter max. 45 sekunders vila mellan. Just det , tre gånger. Hej, hej, mjölksyra!

130202001

Hann med ett Yinyogapass innan lunch. Konstaterade som alltid att jag hatar Yinyoga. Men jag älskar känslan efteråt.

I Yinyoga håller man positionerna i 3–20 minuter. Jag tillbringar 3–20 minuter på att försöka slappna av och tänka på att vara medveten (läs tänker FI F*N FI F*N vad ont och oskönt det här är…) sedan vilar man mellan positionerna och då håller jag på att somna.

Men Yinyoga töjer och stärker inre och djupt liggande bra-att-ha-grejer som leder, ben och bindväv, jag upplever alltid att jag får som en ny kropp efter ett pass. Och en jäkla massa energi.

Bad Anna visa de två positionerna som var oskönast för mig idag. Jag tycker de är intressantast, det brukar betyda att jag är stel eller har någon annan obalans i kroppen. Alltså något jag borde ta hand om …

130202013sadeln

Sadeln. Ställ dig på knä och gå långsamt bakåt, sätt dig på hälarna med knäna isär. Se till att du kan slappna av, stötta med kuddar bakom ryggen om det behövs.

130202024grodan

Grodan. Grym höftöppnare som också sträcker ut insida lår. Ställ dig på alla fyra, separera dina knän samtidigt som du låter rumpan sjunka ner mot dina hälar.

130202050_ME

Det var innan lunch. Efter lunch har jag hängt med bästa gänget! La familia. 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Hata simning och Yinyoga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *