Sök
Stäng denna sökruta.

Norseman enligt min Garmin

sofienorsemangarmin

Häromdagen ville jag slänga min Garmin310XT. Långt bort. Eller bara ner på marken och stampa på den. Hårt. Helst med mina Icebugs på. På allvar hur j*vla länge ska det ta att lokalisera satelliter? Vad är meningen med att ha en klocka som tar 15 minuter på sig att starta? 

Flera har frågat mig om jag har uppdaterat den. Jag har svarat med ett njaaa. För det har jag i ärlighetens namn inte gjort. Jag har inte ens laddat ner min statistik från den, det gick inte när jag testade för ett tag sedan så jag struntade i det. Det säger rätt mycket om hur intresserad jag är av siffror.

Men idag hände det (tack Hans!) och plötsligt ser jag siffror från årets träningspass. bilden är från ett av de hårdaste. Frågan är om jag någonsin kommer köra ett lika hårt pass. (Och svaret är nej, klockan är fortfarande lika långsam…)

Men vad säger du, är siffrorna så viktiga? 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Norseman enligt min Garmin

 1. Åhh vad jag håller med! Blir galen på min Garmin som tar sån tid på sig, speciellt nu när det är kallt ute. Och nej – inte alltid är siffrorna viktiga, men på långpass & vid intervaller vill jag gärna se distans & puls.

  Kram & trevlig helg!

 2. Ja! Jag mäter alltid tid och distans (snittfart) och reggar allt på Jogg.se (sedan 2007). Tycker det är kul att lägga in passet, skriva in alla siffror och njuta över en bra prestation. Sen, gör jag inte så mycket mer! Analyserar inte mer, anpassar inte vidare träning efter mina siffror. Så, så jätteviktigt är det ju egentligen inte….. Dock bra att kunna se om man håller formen/farten 🙂
  /Helena V

 3. Kan vi inte få diagrammen i km/H och meter? Så ja, jag fascineras lite av siffrorna men inte nog för att någonsin ha tömt min garminklocka, köper en ny innan den hinner bli full. Säger kanske något om hur ofta den får följa med också. 🙂

 4. Ibland tycker jag att siffrorna kan vara viktiga…jag gillar exempelvis att kunna lagra mina simintervaller smidigt på garmin connect. I övrigt är forerunnern mest en vän i spåret! 🙂

  Hoppas du får en trevlig helg!

  /Johan

 5. Som den samlare jag är registrering ett måste, gärna med så många nyckeltal som möjligt. Kan dessutom vara kul ibland att jämföra bakåt och se om/hur man utvecklas. Däremot har jag funnit det något stressande under passen, som exempel – ibland när jag bestämt att jag ska köra ett lågintensivt pass så klarar jag helt enkelt inte av att se den låga pacen vilket driver upp tempot och får mig att avvika från planen. Mina få lopp har jag kört helt utan klocka/GPS, då går jag bara på känsla, befriande!

 6. Äger ingen sådan klocka. Använder ingen klocka förutom den på telefonen. Fick lära mig i ett tidigare yrke att inte använda klocka utan gå på känslan av tid. Tog ett par dagar så var jag i fas med rimlig felmarginal. Det fortsatte jag med när jag började simma i sjöar. Jag verkar ha hyfsad känsla för tid när det behövs och när jag har klockats har det såklart varit blandat hur nära jag gissar rätt, men inför tävling blir gissningarna alltid mer korrekta. Skulle nog vara kul och lärorikt att kolla tex puls. Och frågan är hur min tidsuppfattning är på tex löpning eller cykel 🙂 Men jag gillar friheten att inte äga eller känna behovet av en klocka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *