Sök
Stäng denna sökruta.

BÄSTA 2012

Bästa 2012. Tack. Tack för alla andetag. Tack för alla kramar, all mjölksyra, alla skratt, god mat, härliga lukter och allt annat. Jag är på riktigt tacksam för ännu ett fantastiskt år.

Jag tänkte inte göra någon årssammanställning, men så kom jag på att jag gillar att avsluta. Se tillbaka på allt roligt som hänt. Lära av misstagen men mest komma ihåg att jag har det för jädra bra. Landa, njuta och göra upp 1000 nya planer. Mål. Ideer. Jag tycker på allvar livet blir bättre och bättre så tänk hur det kommer vara när jag närmar mig 70.

Vackraste tävlingen. Mäktigaste simningen. Galnaste upplevelsen. Jobbigaste dagen. Orden räcker på inget sätt till för att beskriva 5 augusti och Norseman. Fjorden. Bergen. Mitt supportteam. Känslorna. Jag börjar att både skratta och gråta när jag tänker tillbaka. Och blir lite bajsnödig. Att kunna plocka fram känslan av att stå där på rampen av färjan. En dag att minnas for sure. Norseman. Tack.

Hoppade i från en bilfärja, ner i en svart fjord. 13,6° i vattnet. Simmade 3860 meter in mot Eidfjord. Andades och tittade upp mot mäktiga berg. Magiskt.

18 mil på cykeln. Fem berg. Tillsammans med löpningen nästan 5000 höjdmeter. Uppehåll. Ösregn. Åska.

Och trevligaste norskan och lite sol på slutet.

Bästa supportteamet. Lisa, Anders och Nadja. Ni gör vilken dag, roadtrip och tävling till ett roligt äventyr. Tack!

Bästa tävlingen. Knappt två veckor efter Norseman simmade, cyklade och sprang jag Ironman Kalmar. Folkfest. Roligt. Personbästa är ord som kommer upp i mitt huvud. Sprang in i mål efter 11 timmar och 58 minuter och 34 sekunder. 

Mest lästa inlägget. Lev för f*n.

Mest förvånad blev jag över att så många tusen ville läsa om min familj.
Och hur jag äter. 

Härligaste resan. När jag tänker på att jag ska göra mer av det jag älskar så tänker jag (förutom på min familj) på träningsresor. Jag skriver mest bara om härliga dagar, perfekta dagar och tänker jag tillbaka på dagar jag minns så är det dagar som den här eller de här:

ÄLSKAR TRÄNINGSRESOR! Här är min packlista inför nästa. Och min guide till NYC. På bilden ser ni grymmaste kollegorna och tre blondiner jag verkligen gillar.

Bästa föreläsningen. Roligast var de jag höll själv.

Bäst jag fick förmånen att lyssna på var Rasmus Henning.

Bästa kramarna är …

Hans. Vare sig de är i frifall eller på jorden och

och resten av familjen och vännernas. Med dom är varje år ett bra år!

Roligaste bilden. När Joggarna tog mitt och Maries pass och kopierade det. Detaljrikedomen. Jag kan titta på den här och skratta om och om igen. Så bra.

Utbildningarna. Crossfit Endurance och Spinning som resulterade i att jag höll två Ironmanspinningar och samlade ihop pengar till Läkare utan gränser.

Konvent jag minns med största leendet:

Det största. The Nike Blast.

Det bästa och mysigaste. WorkOut Åre. Här är gänget som jag sprang upp på skutan med.

Bästa coacherna. Magnus och Andreas. Nå tack!
Från mitt hjärta. Tack! Ni är ta mig tusan bäst.

Bästa kollegorna. Funderade på att byta jobb i höstas. Men på allvar. Mina kollegor får mig att skratta. Måndag som tisdag som onsdag som torsdag som fredag som lördag och rätt ofta även på söndagen. Mary, Johanna, Anna-Lena, Nina och Mats ni är helt j*vla ubergrymma. Tack för att jag får hänga med er. Så mycket skratt och kompetens. Tillsammans kan vi flytta berg, och vi skrattar medan vi gör det.

Årets förebild. Lisa Nordén. Här med Anna-Lena, också en förebild. När det gäller ordnung och det faktum att hon rev av 1000 (tusen!) burpees på 2 timmar och 10 minuter. 

Bästa bloggläsarna. Tack till er. Verkligen tack för mejl, kommentarer och extra tack till dig som kommit fram och gett mig en kommentar och en kram. Tack! Har tänk lägga ner bloggen lite då och då, men så kommer en kommentar som gör att jag blir glad och tänker att den fyller ett syfte. Jag pendlar mellan 600-4000 läsare per dag och när jag tänker er framför mig så känns det värt att lägga upp ett pass, eller ställa några frågor till någon inspirerande triathlet jag råkar på. Heja er, kommenterar du så fortsätter jag skriva. Må just ditt 2013 bli ett år där du uppfyller större drömmar än du någonsin trodde var möjliga.

Nu ska jag skriva ner alla drömmar jag har för 2013, sedan tänker jag beta av dom en efter en. Gör det du också! Har man skrivit ner sin dröm så är det ett stort steg på vägen. Och är det något jag önskar så är det att fler ville skriva ner vad de VILL. Verkligen vill. Inte gå ner i vikt utan varför? Leta upp energin, målet och se det framför dig. Det där som gör att det pirrar lite i magen, att du tvivlar men ändå inte. Det där som kommer göra att du tar dig upp ur sängen även en grå tisdag i februari.

2013. Välkommen. Nu kör vi!

Berätta, vad ser du framför dig under ditt livs bästa år? 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 3

Lägga till med båt mellan y-bommar. Att smeka gasreglaget – inte grovhångla. Försiktigt och fint för att hitta känslan för hur mycket man behöver svänga.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

0 reaktioner på ”BÄSTA 2012

  1. Åh. Gråter lite här hemma. Fina ord och fina bilder…och jag ser mer fram emot 2013 nu än vad jag gjorde för 10 minuter sen, och ändå höll jag på att gå upp i limningen redan då. TACK för alla kloka ord under året – ser fram emot att följa dig under nästa! STOR KRAM! <3

  2. Hej Sofie!
    Äntligen klickade jag in hit och läste mer ordentligt. Ser dig längst ner på “bloggar om träning” menyn när jag läser om Saras Träningsglädje. Vilken härlig blogg, precis vad jag behöver!! Ska ge mig in i trithlon-svängen väldigt seriöst och har Ironman i sikte 2015. Kanske 2014 om jag vågar 🙂
    Gott nytt år! och vi ses absolut igen!

  3. Sofie, godmorgon och god fortsättning på ett ett nytt år, ett nytt äventyr, ett lass med skratt och sjukt mycket kärlek i alla dess former. Så mycket positiv effekt som du är för så många, hoppas jag att du får mångfaldt tillbaka. Så tack själv Soffi!

  4. Vilken rolig sammanfattning. Och jag ska absolut skriva ner mina mål!
    Skrev själv en årssammanfattning igår och det var riktigt roligt. Det slog mig att jag lyckats med en hel del under året och att jag även fotograferat mer än jag trodde. För 2013 tar vi nya tag och når nya höjder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *