Sök
Stäng denna sökruta.

Lanttolucka 10

Måndag betyder rörlighet med redaktionen och Andreas. Idag fick min höft lite extra uppmärksamhet. 

En av de höftstretchar som jag tycker tar mest. Sätt upp den bakre foten på en bänk, gå ut i ett riktigt rackabajsarlångt utfallssteg. Spänn till i magen och tänk på att inte svanka (jag gillar inte ordet inte, men säger det ändå i det här sammanhanget för att det är så viktigt att just … INTE göra det…) När du sedan står där fullt utsträckt så börjar du med att ta upp armarna och föra dom uppåt och lite bakåt och sedan jobbar du åt sidan. Efter det en rotation också. Mmmm. Hej, hej, helt nya höfter!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Lanttolucka 10

    1. Bra att du frågar. Det man vill undvika är ta ut rörelsen i svanken/ländryggen istället för att känna en stretch i höften.
      Ta ett stort steg framåt, spänn magen och försök ha en naturlig svank i ryggen, gå ner 90 grader i främre benet, dra in svansen mellan benen (om du haft en…) alltså ett litet “juck” fram med underlivet. Men hittar du en töjning i höftböjaren och inte känner det minsta i ländryggen så behöver du inte tänka på att “inte svanka” 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *