Sök
Stäng denna sökruta.

Lanttolucka 8.

Idag höll jag mitt tredje spinningpass någonsin. Det var kul och det kändes som att de som var med uppskattade det. Men om jag ska välja en sak att dela med mig av i Lanttolucka 8 så får det bli Göran Hilmersson resa.

Så här beskrev han själv sig själv i juli: “Jag var väldigt allvarligt skadad, låg nedsövd med respirator på IVA i 9 dygn och genomgick tre stora operationer. Båda lungorna punkterade. Bäckenbenet ihopskruvat med titanband, 8 revben varav fyra är ihopskruvade med titan. Dessutom fick kraniet i ansiktet multipla frakturer och käken gick av på två ställen nyckelben och skulderblad… Men nu är det full fart framåt utifrån de förutsättningar jag har, målet nu är att gå i mål på Kalmar 2013”

Det han beskriver är hans skador efter en cykelolycka i somras. Ni fattar att det var extra stort att ha han med idag! Frågade honom efteråt hur han tänker och har sa att det var full fart framåt. “Jag kan inte se bakåt, det är framåt som gäller. Det första jag minns är min sambo och familj som sa “Göran, om du hör oss nu, tryck min hand. Jag tog i allt vad jag hade och de frågade igen. Just där och då förstod jag inte hur allvarligt det var, och att jag inte såg var för att de lagt is på mina ögon för att jag hade stora blödningar”.

Det känns löjligt att tänka att man har problem med att få ihop träningstid när man pratar med honom. Han står där positiv och starkare än någonsin och säger att “ja, jag har ont, jätteont vissa dagar, men det finns ingen mening med att se bakåt, det är framåt som gäller. Att jag cyklar idag var helt omöjligt enligt läkarna i somras. Varje dag jag lever är en bra dag. Först var det att sätta mig upp som var målet. Sedan att gå tre steg. Just nu är målet att gå i mål på Ironman Kalmar 2013, helst under 11 timmar.”

(Kika här för att se en bild av första gången jag träffade Göran, då var han min växlinggranne i Kalmar 2010.)

Här är Jörgen och jag. Jörgen har en blogg med det grymma namnet “frånfettilltriathlet”.

På riktigt – tack 2XU för spurtpriser och tack Elixa Sisjön och Göteborg. Det var vansinnigt roligt att cykla 18 mil med er idag! Tack.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

9 reaktioner på ”Lanttolucka 8.

  1. Tusen tack för ett bra och inspirerande pass! Du var bra på att ge oss tips på målbilder och positivt tänkande.

  2. Ja himla skoj att inte bara få följa din cykling utan också dina tankar under banan. För mig som aldrig cyklar om (faktiskt aldrig) var det kul att få se hur det går till 🙂 Tusen tack för igår och framför allt, all inspiration! Triathlon 2013, nu kör vi tänkte jag igår 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *