Sök
Stäng denna sökruta.

Lanttolucka 5

Lucka fem får bli två favorit övningar. Enarms simning och enbensknäböj! Simövningen är bra för att få bra grepp i vattnet och enbensövningen gör att du tvingas jobba med bara ena sidan och känner om du är svagare på en sida. Om svaret är ja så är det läge att ta hand om det.

Jag hade ett löparknä som smög sig på mig förra året, det berodde med största sannolikhet på att jag var mycket starkare på vänster sida. Balanserade upp det = knivarna i knäet borta. Yey!

1. Demont.
Ovan ser ni när jag försöker mig på den. Tanken är att man andas åt den passiva armens håll och draget ska komma efter man tittat ner igen. Hoppas ni förstår fast jag visar sådär. En grym övning! Kör varannan längd och känn sedan efter hur det känns att maxa en 25:a eller 50:a. Jag känner enorm skillnad på hur jag greppar vattnet.


2. Pistols.
Kan du göra dom utan att hålla i något så gör det. Om inte greppa ett par slingor som i filmen eller håll i en pinne eller något som stöd. Frida och Johanna på filmen gör dom på en box men det går lika bra att göra dom på golvet, låt då det lösa benet gå rakt fram.

Har du någon favoritövning att bjuda mig på?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Lanttolucka 5

 1. Mycket bra övningar!
  Enarmssimning måste jag testa så snart jag bara kan!
  Enbensknäböj brukar jag köra mha en trx. Sätter fast den i ytterdörren och får på så sätt balans att kunna göra djupa böj. Också haft löparknä och hört att just enbensknäböj är super. Livrädd för att få tillbaka det onda.
  Tack för ett härligt spinningpass i söndags – ser med glädje fram emot fina mil på Öland i sommar :-).
  Ha de gott.
  /Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *