Sök
Stäng denna sökruta.

MONSTERPASS

Inleder med en bild där jag ser monsterfokuserad ut. Trampar på cykeln jag drömmer om att cykla nästa år. Ni ser ju – vi hör ihop. Snälla tomten …  Foto: Hans Berggren.  

Mycket jobb just nu, men jag har lyckats klämma in två monsterpass. Först ett med Magnus och sedan ett med Anna-Lena. Om vi börjar med Magnuspasset så värmde jag först upp med rodd och rörlighet och sedan var det en cirkel med först tio av varje. Nio. Åtta. Sju… ja, ni förstår … ner till noll.

10 marklyft, följt av …

… 10 bänkpress följt av …

10 djupa (lyckades inte fånga Magnus på bild i det nedre läget) frivändningar.

De tre övningarna 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1-SPY! När jag var på 7 tänkte jag verkligen “det går aaaaaldrig”. Men det är klart det går.

Efter det här kan man lätt tro att vi var klara men nej, dags för två varv av det här:

10 stycken peak med med fötterna på boll.

20 sit-up med bollkast mot vägg.

30 vridningar med vikt, sittande i “båten”.
Sådärja. Jobbigt men skönt efteråt. Bara att skriva ut och köra.
(Egentligen ber jag bara att få fota Magnus när han gör övningarna för att jag är så trött, men säg inget till honom, det är det enda som hittills fungerat för att få hämta andan en sekund …)

Igår borde jag då kanske ha simmat, eller cyklat, eller kanske sprungit men istället så hängde jag med på Anna-Lenas monsterpass. Vi dejtade på Sportlife och brände av fem varv av:
* 10 djupa frivändningar med olympisk stång.
* 10 burpees
* 10 armhävningar
* 10 “Ground to overhead” med kettlebell
* 10 Sit-up.
* 250 meter rodd – som vi skippade för att det inte fanns några lediga roddmaskiner och jag säger TACK för det! Jag kröp mellan sit-upen till stången. Inte en gång utan två gånger. På allvar, kröp! Älskar att träna med Anna-Lena. Vi tokskrattar innan och efter men just under träningen kör vi 100% fokus. Och hon är stark. Fi tusan stark faktiskt.

Efter monsterpasset så drog vi på oss klänningarna och drog på Vagabonds 25-års fest. Bra tidning. Bra mat. Bra dryck. Bra människor.

På bilden står jag med två sköna AD:s. Kenneth vikarierade för mig när jag var föräldraledig med Mira och Sara vikarierade när jag var ledig med Elis. Och så råkade det falla sig så att båda gångerna behövde min gamla tidning Vagabond en bra AD efteråt. Kenneth drog vidare till VLT efter ett tag, men Sara är kvar som AD på Vagabond fortfarande. Kul att träffa sköna favoriter från förr!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *