Sök
Stäng denna sökruta.

Vilken badmössa ska jag välja?

Kväll. En bil stannar till. Sofie hoppar in. Vi ska simma med en ny grupp.
Syster Lisa: Nå, vilken simmössa har du tagit med dig? Ja, men låtsas inte som du inte valt noggrant. Vilken blev det?

Minns när jag köpte min första badmössa, vi blev beordrade att ha en till crawlkursen. Vårdade den ömt trots att jag kände mig dödsfånig med den på. Idag skrattade dom åt mig när jag hade med den här samlingen till badhuset – men varje mössa ger mig ett härligt minne:

Vansbrosimningen 2010. Hängde med Lisa som rev av en Svensk Klassiker när hon ändå höll på att träna inför Kalmar. Ironman Nice, magiskt vatten. Ö till Ö. Lag Drutten & Krokodilen skrattade, sprang och simmade sig genom skärgården. Stockholm triathlon.Trodde jag skulle frisimma 750 meter, men jag fick tantsimma nästan hela sträckan för att jag drog iväg för snabbt och pulsen rusade. Puppymössan tiggde jag till mig när den jag hade med mig till en HA simning gick sönder. Ironman Kalmar 2012, simningen var som att befinna sig i en tvättmaskin i drygt en timme. Norseman, känslan av att hoppa ner i mörkret från en färja och sedan simma 3860 meter i 13,6° vatten med norska fjäll runt sig. Magi. HA-mössa. Skönaste simgänget. SPIF-triathlon mössa – gul = bra när man simmar öppet vatten så man syns. Varje mössa ger mig ett härligt minne, och ett bredare och bredare leende.

Vilken mössa blev det ikväll? SPIF-mössan, och den gav mig ett riktigt skönt simpass!

När jag klev in i simhallen idag så såg badvakten bakom disk ut som om hon sett ett spöke när jag glatt hejjade på henne. Sedan stammade hon fram “men, men, kom inte du nyss?” 
– Det var nog min syster, bra då vet jag att hon redan är här …
När vi gick ut så insåg vi att det inte var så konstigt att hon blev lite blek. Bägge hade valt röd dunjacka, svart mössa, jeans och rosa skor idag. Och den norrlänska dialekten, den är alltid påslagen. 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *