Sök
Stäng denna sökruta.

Jag, en cykelinstruktör!

Har gått en cykelinstruktörsutbildning i helgen. Har cyklat, pratat klassupplägg, musik, puls, inställningar och intensitet i två dagar.  

Jessica pratade mycket om att leda genom att förmedla hur deltagarna ska känna. 

Vi var ett skönt gäng som lyfte varandra framåt och uppåt. Här är Johanna på instruktörscykeln. Jag blev helt kär i hennes lugna härliga röst. 

Och jag blev avundsjuk och imponerad av Felisias sätt att räkna ner till nästa intervall. 

Här är jag på instruktörscykeln för första gången. Trivdes även om jag hade valt en låt som passar för backe till min raksträcka. Och det var en sak jag hade svårast för under helgen, att musik som först låter som de passar till en raksträcka passar till backe. Bad Jessica berätta det för mig en extra gång. RPM. BPM. Kadens. Gahhhhh, hur hänger det ihop?

Klassupplägg. Lämnade cykelsalen med huvudet fullt av ideer. Har lärt mig massor. Som att man alltid sätter målet för klassen först, bygger ihop den och sedan mixar musiken.

Här håller jag min andra cykelklass någonsin, vi skulle förbereda fem minuter till idag. Jag frågade Jessica om jag fick köra mina fem första minuter av min Kalmarklass som håller på att växa fram och det fick jag. Så jag klippte snabbt ihop en film så mina kurskompisar fick cykla över Ölandsbron med mig. Och nej, jag var inte så arg som jag ser ut på bilden även om jag drev på mina kurskompisar, vi befann ju oss ändå på tävling…

Planen med hela den här kursen är att jag ska köra ett pass innan nyår. Det kommer vara med film från Ironman Kalmar. Jag kommer hålla den gratis, och har man möjlighet så ger man en krona eller två till Läkare utan gränser.

Letar lokal i Stockholm i slutet av november. Men jag försöker också hitta en lokal i Göteborg lördagen den 8:e eller söndagen den 9:e december. Hoppas verkligen någon vill komma.

I mitt huvud så kommer det bli en fantastisk upplevelse, men det är lång väg dit. Och jag är bra mycket mer nervös inför att instruera den här klassen än att ställa mig på startlinjen till Kalmar 2013. Är väldigt ödmjuk för uppgiften men tänker göra allt jag kan för att det ska bli en upplevelse för alla, vare sig man har gjort Kalmar själv, inte har genomfört tävlingen eller kanske aldrig någonsin vill det. Det spelar ingen roll, jag hoppas man vill cykla över bron med mig ändå.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Jag, en cykelinstruktör!

 1. Underbart!!! Grattis och välkommen upp på instruktörs cykeln!!! Kom ner och kör ett pass i Skåne åxå vettja!!! Jag kommer!!! Kram

 2. Jag kommer jättegärna på ditt pass!!
  Ska ju köra Kalmar nästa år och behöver all kunskap och inspiration jag kan få.
  Ska hålla utkik efter datum.
  /Helena

 3. Kolla Frescatihallen, Stockholms studenters idrottsförening (SSif), om du kan låna/hyra deras spinlokal. Finns ca 25 cyklar. Prata med Marie Jonsson Ewebring. http://www.ssif.su.se
  Jag kommer att hänga på låset för att delta:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *