Sök
Stäng denna sökruta.

#11: Blått

Dagens fotoutmaning: Blått.
Vikarierade på ett yogapass ikväll. Varför är yoga bra skit enligt mig? 

Yoga har funnits i mitt liv i mer än 15 år. Minns fortfarande väldigt tydligt mitt första yogapass. Regnet öste ner mot ett plåttak och jag befann mig i en flygplanshangar i någon suspekt stad i Florida. På tv:n rullade en VHS-film med någon asiat som pratade om att andas in och ut genom näsan. Egentligen var det enda jag ville hoppa fallskärm, men något triggade det igång för efter det har yogan vandrat vid min sida genom livet.

För mig är yoga som en bästa vän, alltid närvarande, ibland bara som en viskande röst på axeln, ibland skriker den åt mig “SKÄRP DIG, fokusera, balansera för f*n!” Yogan säger åt mig vad jag ska göra, vad behöver jag mer av och vad kan jag skala bort?

Ibland är det andningen som ger aha-upplevelsen, ibland är det en väldigt djup asana (ställning) och andra gånger så berättar den bara är jag är väldigt stel i baksida lår. Eller att jag har blåa tår.

Håller på och sätter ihop ett yogaprogram för triathleter. Tanken är ett flöde där vi går igenom hela kroppen med fokus på var triathleter blir stela och på så sätt lätt får problem, skador mm. Men jag har också plockat in delar av den här work-shopen (“Better Breathing Day for Runners – Öka effekten i din löpning”) som jag tycker gav mig något. Gillade verkligen, verkligen känslan av att ha skitstora lungor!

Kundalini. Ashtanga. Poweryoga. Gravidyoga. Yinyoga. Bikramyoga. Skrattyoga. All yoga som gör att du mår bra är enligt mig bra yoga. Du vet vad som är bra för dig så nu undrar jag … vad är bra yoga enligt just dig?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

FÖRFATTARPORTRÄTT

Senaste månaderna har jag tagit några författarporträtt åt Polaris. Att få träffa författarna och prata några timmar samtidigt som jag fotar är otroligt roligt.

Läs mer »

De mest använda bilderna i STF bildarkiv

I princip varje gång det kommer ett nyhetsbrev eller ett utskick från Svenska Turistföreningen så finns en bild från den här fotograferingen med. Har fått höra från två olika håll att det är de mest använda bilderna i STF bildarkiv.

Läs mer »

Lanttolove

I lördags gifte sig en av mina bästa vänner. Hon frågade om jag kunde tänka mig ta några bilder så jag väckte Lanttolife och drog till Skåne.

Läs mer »

0 reaktioner på ”#11: Blått

  1. Tack Petra, ett så bra tips att jag redan har den. Och två av de andra böckerna också, visste inte att hon gett ut boken om återhämtning.

   Känns som jag vill komma hem och träffa inte bara dig utan även din bokhylla.
   Eller så ses vi över yoga och fika i NYC? I slutet av nästa vecka?

 1. Kan du sätta ihop Yoga för en kontorist som vill sluta jobba och bara skriva böcker, som har lite nackont, men som tycker om utmaningar, att lära nya saker, som, typ, allt, nytt… ?

 2. Yogaprogram för triathleter, det låter ju kanon!
  Kommer det finnas någon möjlighet att få ta del av det på ett eller annat sätt?

 3. Vad sägs om att öva lite på stela cyklister den 27 oktober? 🙂 Och jag är lite (bara lite) avundsjuk för att du ska åka till NY…men jag har bestämt att jag ska åka dit och springa i juni så även jag får lära känna staden 🙂

  1. Jag vill hojta SJÄLVKLART! Men jag måste säga, jag vill, jag kanske kan, men måste kolla i kalendern och synka hemma… Kan vi höras i början av oktober?

   1. Visst kan vi höras i början på oktober, men bara om jag får ett självklart 😉 Kolla och synka så håller jag en tumme för att det kommer ett ja. Behöver veta första veckan i oktober.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *