Sök
Stäng denna sökruta.

Sista veckan innan tävling!


Anders, jag och Lisa innan vår första Ironman. Kalmar 2010. På lördag är det dags igen, då kliver vi i vattnet för att sporta en hel dag, vår femte ironmandistans. Längtar. Kalmar är kul!  

Innan Norseman pratade jag med Magnus om hur den perfekta sista-veckan-innan-tävling ser ut. Han tror som så många andra på att äta som vanligt. Ingen speciell kolhydratladdning.

Och träna några kortare pass för att hålla igång kroppen. Mest pass med fart. Så Magnus perfekta vecka innan Kalmar den 18 augusti kommer se ut så här:

Måndag: Cykelintervaller 10-15 stycken. En minut 80–85% sedan en minut rullvila.
Tisdag: Löpning. 6 stycken 1000 meters intervaller. En minuts vila mellan.
Onsdag: Vila.
Torsdag: Vila.
Fredag: Lätt simning. Cirka 500 meter. Lätt löpning 2–3 kilometer.
Lördag: Tävling.
Söndag: Vila och fira.

Läs här hur jag tänkte inför förra årets Kalmar triathlon. Det kändes fantastiskt bra. I år blir det lite speciellt eftersom jag fortfarande återhämtar mig från förra helgens tävling så det blir mest fokus på sömn, rörlighet och massor med bra (god) mat.

Just nu så går jag igenom några gamla inlägg innan jag börjar packa. Dels vad jag hade i mina växlingspåsar i Nice. Sedan skummar jag igenom mina växlings-tips. Och till slut så njuter jag av mina tre senaste race-reports för att kolla av om det var något jag ville ändra på sist jag körde. Ironman Nice, Järnmannen i Kalmar 2011 och Norseman. 

Ni som ska köra Kalmar, hur laddar ni nu när det bara är några dagar kvar?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Sista veckan innan tävling!

 1. Gillar den bilden. Ögonen lyser av skräckblandad förtjusning. Shit vi hade ingen aning om vad vi gav oss in på men fy tusan vad roligt det visade sig vara.

  1. Älskar också den bilden, får bubblor i magen bara av att titta på den. Vi visste verkligen inte om det var fysiskt möjligt för oss att ta oss in i mål. Men det gjorde vi. Och har gjort om och om igen.

 2. Ja, hur laddar jag? Jag har fått lite tunnelseende, och allt jag verkar kunna se framför mig när jag tänker på Kalmar är hur jäkla roligt det ska bli att springa i mål! 😀 Jag måste hejda mig lite så att jag kan få in i huvudet hur jäkla roligt det ska bli att genomföra loppet också… 😉

  Det är min första IM, och jag har just nu ingen aning om vad jag gör. Jag har läst igenom dina tipsinlägg en gång till, och jag packar i huvudet flera gånger om dagen. Och så har jag cyklat sista passet idag med grym känsla i benen! Imorn blir det en kortare löptur med fartökningar och på torsdag simmar jag i Kalmarsund och springer förmodligen ett par kilometer.

  Jag längtar nåt otroligt till lördag, det ska bli helt fantastiskt!

  1. Läste på din blogg och jag håller inte med om att du inte har någon aning om vad du gör. Du verkar ha fullständig koll, gillar att du skriver:
   “Jag har kort sagt gjort vad jag har kunnat. Jämfört med andra har jag kanske tränat lite, kanske tränat mycket. Kanske tränat på ett annat sätt. Kanske sprungit för lite efter cykelpassen, kanske cyklat för korta pass. Men jag jämför mig inte. Jag kan bara utgå från mig själv. Och jag känner mig bra. Det är allt som räknas.”

   För det är helt rätt. Det är allt som räknas. Jag är inte det minsta tveksam till att det kommer gå bra på lördag. Och med största sannolikhet så kommer du ha en helt fantastiskt rolig dag, för det ser du redan nu i ditt huvud.
   Stort lycka till.

   Ps. Ser du mig så lova att komma fram och säga hej i riktiga livet. Lovar ge dig en hård lyckospark som tar dig över Ölandsbron innan du ens hunnit fatta att du är uppe ur vattnet. Ds.

   1. Tack! 😀 Det är alltid såhär innan lopp tycker jag, att det känns som att man har noll koll. Men när jag tänker på det så vet jag ju att jag har så bra koll som jag kan ha. 🙂 Och jag kommer och hälsar om jag ser dig, jag lovar!

 3. Min uppladdning ser ganska snarlik ut, med någon dag hit eller dit.

  “Kolhydratladdar” lite med att äta lite extra glass, jag har ju trots allt semester.

  Annars går laddningen mest ut på att få koll på prylarna, köper mycket nytt för tillfället. Tankarna skingrar jag med att försöka bestämma mig för om det blir Grekland eller Turkiet efter IM-debuten. Något måste man ju belöna sig med 🙂

 4. Jag känner mig också helt Ironman laddad fast jag inte ska köra. Men ska vara på plats och supporta storebror till stordåd och andra också såklart! Kul att läsa om allas uppladdning, Johan har fått gästblogga hos mig om sin strategi (om någon är nyfiken)

 5. Håller faktiskt med Magnus rakt av, ser ut som ett ypperligt träningsupplägg för sista veckan. Själv försöker jag ta det lugnt med alkohol och äta sån mat jag vet min mage pallar sista dagarna. Men det är väl rätt basic förberedelser 😉 Stort lycka till på lördag!

 6. KUL att vi ses i år igen! 🙂

  Jag laddar hemma hos mamsen i Småland. Fyller på med energi från nära och kära som jag inte träffat sedan jul. Tränar bara lite lätt. Försöker få koll på grejerna och vad jag ska ha allt längs vägen. Ser fram emot en fin och rolig dag på lördag 🙂

 7. ÅÅH, stort lycka till! Efter att ha träffat dig på Lidingöloppet i fjol så blev jag ju sugen på triathlon, nu har jag gjort min första sprint i sommar och har Helsinki City triathlon om några veckor. Och drömmer nog om en Ironman någongång… Jag håller tummar och tår för dig, kram och tack för inspirationen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *