Sök
Stäng denna sökruta.

Känslor jag älskar

Vissa återhämtar sig efter tävling genom att sova, andra genom att hoppa fallskärm. Jag har hoppat fallskärm i snart 20 år och har fortfarande inte tröttnat på känslan av att kliva av ett flygplan.

Andra känslor jag älskar är … känslan av …

… att vakna mellan två barn som gosat in sig runt mig. (Som var en helt annan känsla när de var ett år och inte låtit mig sova ordentligt på just ett år. Men nu inser jag att det handlar om några få nätter till som jag kommer få känna overkligt mjuk hud mot min och få den där blicken när de vaknar. Blicken av total kärlek och trygghet.)

… att vara på väg. På väg mot något som jag längtar till. Den bubblande känslan på en flygplats, en tågstation eller just innan tävling.

… att vara nytränad. Känslan av att vara stark men trött.

… att skratta så mycket så det inte går att sluta med vänner.

… av luften som fyller lungorna när man springer i ett sommarregn.

… av att stå på toppen av ett berg.

… savasana efter ett yogapass

… att lägga sig i sin säng på kvällen och somna sked med den man gillar mest i hela världen.

… att kryssa i sista punkten på dagens to-do-lista.

… att lära mig nya saker.

… smaken av god pistageglass och kaffe som blandas i min mun.

Jag kan göra listan hur lång som helst, nu ska jag bara fundera hur jag får in ännu mer av alla de här känslorna i mitt liv.

Vilken känsla älskar du …

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

0 reaktioner på ”Känslor jag älskar

 1. Bra lista! Apropå lista, hur ofta kryssar man i den där sista punkten i dagens to-do-lista? Tyvärr rätt sällan för min del, den brukar fylla på morgondagens lista istället. (Kanske borde bli mer realistisk?) Men en känsla jag älskar är den när man löst ett svårt problem, eller vänt en dålig situation till något bra!

  1. Ja, hur ofta händer det? Typ aldrig. Men det hände med min jobblista sista dagen innan Norseman, och den känslan var så stark och härlig att jag tänkte att jag måste lära mig göra relistiska listor 🙂

   Håller med dig om känslan av att ha löst ett svårt problem, eller vänt en dålig situation till något bra. MYCKET härlig känsla!

   En annan känsla jag älskar är när jag kliver av ett flygplan med dig, tryggheten, glädjen och att jag fortfarande i princip kan känna vad du tänker i frifall 🙂

 2. Känslan av att vara mitt i skogen, långt från stigar och människospår, och veta att sannolikheten att hamna just här är väldigt liten.

  Känslan av att hålla på att bli hungrig och veta att man snart får äta igen.

  Känslan av trygghet, oavsett om den beror på att en vän blinkat i samförstånd, att jag är invirad i en varm filt medan åska och regn härjar utanför eller att jag genomför en svår voltserie i total trygghet om att det går bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *