Sök
Stäng denna sökruta.

Rädd

Vi är i Eidfjord och jag är rädd. Bergen är höga. Höga på riktigt. Det känns som det står 8% och 10% i varannan backe. 

Men jag är här. Det är löjligt vackert. Håller fast vid att Norge är en av världens vackraste länder. När vi närmade oss Eidfjord så kändes allt rätt. Jag fullkomligen älskar berg. Jag är inte snabb uppför dom, men jag älskar att vara mitt bland dom och helst på toppen av dom.

Imorse var det simning med kaffe och kaka efteråt. Helt i Gourmettriathleternas stil, så självklart var vi där. 13.5 grader i vattnet. Minst sagt uppfriskande. Men man vänjer sig, och det här var i särklass den vackraste simningen jag varit med om.

På söndag 05.00 går starten. Håll en tumme för mig, hårt. Hårt. Hårt! Och skänk mig en tanke mitt på dagen, och på eftermiddagen, och på kvällen. Jag lär behöva den. Men jag tänker att jag gör som vanligt, jag tar det simtag för simtag, tramptag för tramptag och sedan steg för steg tills jag står på toppen av det där berget. Och jag tänker på riktigt vara tacksam för varje minut. För att jag har möjlighet att vara med om det här.

Här kan man följa mig. Startnummer 272. 

Anders, jag och Lisa mitt i bergen. När dimman (läs molnen) drar in så ser man bara några meter framför sig. 

Under kvällen var det ett minitriathlon. Gourmettriathleterna ställde så klart upp med ett lag. Nadja skulle simma 400 meter, Lisa cykla två mil och Anders springa 4 kilometer. Jag säger att Nadja skulle simma, men hon fick springa en kilometer istället för att vattnet var för kallt.

Lisa efter två mil cykel. 

Anders pustar ut efter att ha sprungit fyra kilometer på cirka 17 minuter. Och nej, inte helt platt. Det är aldrig platt här…

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Norseman film 2014

Ett lopp jag aldrig kommer att glömma. En dag att komma ihåg resten av mitt liv är Norseman 2012. Att stå där

Läs mer »

En grå dag

Vaknade imorse och kände mig grå. Låg. Inte lust med något. Hela mitt liv kändes trist. Trist. Trist. Meningslöst. Ingen inspiration till att

Läs mer »

Norseman enligt min Garmin

Häromdagen ville jag slänga min Garmin310XT. Långt bort. Eller bara ner på marken och stampa på den. Hårt. Helst med mina Icebugs

Läs mer »

0 reaktioner på ”Rädd

  1. Världens bästa Sofie! Jag är med varje meter! Min önskan att faktiskt vara det föll inte in, men jag lovar att göra en insats i tumhålleriet! Tittar på Lisa Norden; först i OS-triathlon:) Många kramar!

  2. Sofie, du och din blogg har varit en stor inspirationskälla för mig och imorgon kör jag min första Tri-tävling i Malmö. Jag kommer tänka på dig när jag navigerar Malmös mindre kuperade gator. Jag får puls när jag ser bilderna från Norge men är övertygad om att du plockar ner Norseman precis som du gjort med alla andra utmaningar. Kör hårt!

  3. Vilka fantastiska vyer!

    Jag kommer tänka på dig imorn och hålla tummara! Du kommer rocka! Heja heja heja heja! 🙂

    Stor energiKRAM! Du är fantastisk!!

  4. Tack Sofie för ännu en okristligt tidig morgon där jag ska surfa in och följa ett lopp på webben. Ähh, ska ändå upp och simma så det ska bli härligt att tänka på hur varmt det är i österskärs havsbad jämfört med där du är. Stort lycka till och NJUT för du ärmprecis där du vill vara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *