5 Comments

 1. Fredrik
  16 May, 2012 @ 13:50

  Hej!
  Jag tyckte mig se på några av dina bilder att du liksom många andra använder sig av kompressionsstrumpor. Vad har du för erfarenheter och råd när det gäller dessa typer av plagg?
  Jag har haft lite problem med mina vader och funderar om detta kan vara till hjälp.

  Hälsn
  /Fredrik

  Reply

  • Sofie
   16 May, 2012 @ 19:20

   Jag och min syster brukar skämta om att miljoner pensionärer inte kan ha fel, klart att stödstumpor är bra (det är skillnad på stöd och kompression men jag kan i ärlighetens namn inte känna någon skillnad och jag har använt båda)

   Det finns forskningsrapporter som säger att kompression hjälper en att prestera och det finns forskning som säger att det inte alls hjälper alls. Så som vanligt gäller det att testa.
   Jag tycker om kompression, som strumpor (med fot till vardags och utan när jag tävlar) men jag gillar också mina kompressionstights.
   Med strumpor så upplever jag att jag får mer kontakt med vaden och på så sätt springer lättare. Har det också efter långa löppass för att återhämta mig snabbare. Jag har testat några olika, och tycker det gäller att hitta några som sitter bra både runt vaden och att den är rätt längd. Gillar Gococo, 2xu, Orca.
   http://www.gococo.se/se/grp/kompressionsstrumpor.php
   http://2xu.se/
   http://orca.net/
   Så jag skulle säga ja, det är värt att testa!

   Får man fråga vad har du haft/har för problem?

   Reply

 2. Fredrik
  16 May, 2012 @ 20:04

  Tack för tipset!

  Jag fick diagnosen stressfraktur i båda smalbenen för en tid sedan. Trots lång vila, rehab, alternativ träning, besök hos “förståsigpåare” och andra kunniga så vill det inte riktigt ge med sig. Efter lite hårdare intervallpass eller långpass får jag en form av krampkänsla, ofta i båda vardera, som kan sitta i någon eller några dagar.
  Det känns som att det kan vara värt att prova kompressiosstrumporna.

  Hälsning
  Fredrik

  Reply

 3. Köpt? « jessica claren
  17 May, 2012 @ 13:29

  […] skyltfönster för varumärken som vill synas rakt in i vardagsrummet hos sin målgrupp. Jag tycker mina kollegor säger det så jäkla bra att jag inte tänkte blanda mig in i diskussionen, men eftersom […]

  Reply

 4. camilla
  17 May, 2012 @ 14:23

  Angående kompressionsstrumpor så finns som sagt en hel uppsjö av olika fabrikat och kvalitet. Själv är jag sponsrad av SLS3 som är ett nytt amerikanskt märke specialiserad enbart på kompression. Till skillnad från många andra företag så får ingen i världseliten pengar från dem och ändå så använder de sig av dem, det är ett rätt bra betyg. Själv tyckte jag de var så bra att jag har valt att sälja dem, vilket även Petr Vabrousek också gör. Förra året sålde jag ca 300 st utan att ha dem på hemsidan och bara genom mun till mun-metoden :). Gå in på deras hemsida – där kan man läsa vad deras studier visat om kompression och den mängd kompression som de har mellan 20-30 mm/HG
  Camilla

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.