Sök
Stäng denna sökruta.

Inget flum bara flöde!

Vikarierade på en yogaklass förra veckan och på en annan igår. Bägge kvällarna kom många fram och pratade med mig efteråt.

Funderade lite på varför efteråt. Kan det ha något med att jag vävde in ovanligt många “fantastisk övning om man har problem med knäna/bästa magövningarna/den här minns jag att jag gjorde när jag vägde nästan 100 kilo för fem år sedan, den var bra för att …”

Guidade in klassen i ställningen men sedan berättade jag snabbt vad asanan/övningen är bra för. Motiverade varför vi gjorde det vi gjorde. Inget flum, bara flöde! Jag kan ofta känna att yogaledare ofta själva går djupare och djupare in i yogan, och glömmer bort hur det är när man är ny eller rätt och slätt gillar flöde. Man vill ha yoga där man får svettas och jobba igenom kroppen. Att få jobba igenom kroppen synkroniserat med sin andning så man går ut genom dörren med ett stort flin. Ibland ska det vara så hiiiimla fiiiint med yoga, och jag vet inte hur många yogaklasser jag gått på där ledaren pratat sönder klassen för att DE kommit till en insikt.

Jag anser mig inte vara någon fantastisk yogaledare, men jag försöker ge min grupp 100% fokus och en jädra massa kärlek. Hon jag vikarierade för förra veckan är därimot fantastisk. Om ni inte sett det här inlägget med en film “yoga för löpare och triathleter”. Gör det!

Hur är en bra yogaledare enligt dig?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Inget flum bara flöde!

  1. Vi var på inspirationsdag på Gerdahallen i Lund i mars, och gick bl a på två yogapass med Johanna Andersson. Jag gillade yoga redan sen innan men detta var första gången jag verkligen kände att yoga är kul, och framförallt att det får lov att vara kul, inte bara inåtblickande och seriöst… “Den som inte ramlar in på grannens matta har inte utmanat sig ordentligt” sa hon, och vi var många som vågade ramla 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *