Sök
Stäng denna sökruta.

Vad har jag på mig egentligen?

Jag får många frågor om vad jag egentligen har på mig/använder och varför. Det mesta är köpt och betalt av me, myself and I. Några plagg har jag fått för test eftersom jag till vardags jobbar på en tidning. Men är de inte bra så hamnar de inte på min favoritlista. Ever, ever, ever.

Jag skriver aldrig att jag tycker om en sak om jag inte kan säga “köp den här, den är bäst” till min bästa vän. Jag skrev ner vad jag hade i mina växlingspåsar i Nice förra året. Sedan kom jag till Kalmar och upptäckte att flera hade på sig i princip identiska kit, för att de läst mitt inlägg. Kul. Men det gör att jag verkligen, verkligen tycker att det är viktigt att jag står för vad jag skriver.

Från topp till tå har jag just nu landat i det här favoritkitet för cykel. Hjälm från Lazer. Jag tycker per automatik att cykelhjälmar är fula. Det fick bli den här efter att den fick bra betyg i Triathlon plus. Tredje året med den, och jag är nöjd.

Glasögon, X-kross som jag både cyklar och springer i. Förra året så satte jag ihop ett löparkit för Fitness och bad att få testa X-kross. Ett gäng bra löparmänniskor använder dom, men jag har otroligt svårt att tro på människor som är sponsrade och säger “de här är så ooooootroligt bra”. Det får betalt för att säga så, så jag bad att få testa dom innan jag skrev om dom. Och jag blev kär. Gillar framförallt att det går att byta glas så jag kan ha dom med ljusa glas när jag åker skidor/skridskor på vintern och mörkare när jag cyklar på sommaren.

Triathlonlinne från 2XU. Love it. När jag tävlar har jag även tights från 2XU. Vanliga långa cykelturer älskar jag mina Assos (Men står INTE bakom deras reklam, på allvar varför ska cykelbyxorna visas upp på nakna kvinnor? I dont get it. Byxorna ska säljas till andra kvinnor, jag blir inte ett dugg köpsugen av att se byxorna på en porrig modell) Cykelhandskar från Giro. Cykelskorna är Shimano TR70. Och själva cykeln ska jag inte tjata om det är min älskade tysk, Canyon Speedmax CF 9.0. (Varför jag valde den kan man läsa här.)

Simning. Har använt en våtdräkt från 2XU i tre år. Inför Ö till Ö klippte jag av benen på den så jag har köpt en ny till i år. Det blev en V2, har simmat i den några gånger och är redan lika kär i den som den innan. Favoritgogglarna är Speedos Speedsocket

Kvar har vi då löpning. Gogglarna är samma som på cykeln. Just det här linnet är från Zoot. Tightsen är från Asics, men det enda man kan säga om min underdel är att det i 99 fall av 100 är tights. De långa favoriterna är från 2XU. Klockan jag har är en Garmin 310XT. Skulle jag vara rik så skulle jag köpa en ny, Garmin 910 XT. Men nu fungerar min bra så det blir ingen ny klocka.

Sedan kommer vi till skorna. Jag går mot att använda tunnare och tunnare, lättare och lättare skor. Får jag välja så springer jag i skogen, och så lite som möjligt på asfalt. På bilden har jag ett par Asics DS-Racer 9, men jag gillar mina Nike Free, Icebugs, Inov-8 X-talon 190 för att inte tala om mina fivefingers. Jag hör hur jag själv låter, jag som tyckte det räckte med ett par löparskor för bara något år sedan. Det enda man kan säga är att man måste testa vad som funkar för just dig.

Frågor på det? Tips på andra bra prylar?

Update. Det här med sponsrad/inte sponsrad debatteras just nu på diverse bloggar. Jag försöker vara tydlig när jag får saker och när jag köper dom, men framför allt så tänker jag som jag skrev överst i mitt inlägg… Jag skriver aldrig att jag tycker om en sak om jag inte kan säga “köp den här, den är bäst” till min bästa vän. Jag betraktar alltså just dig som min bästa vän!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

5 reaktioner på ”Vad har jag på mig egentligen?

 1. Hej!
  Jag tyckte mig se på några av dina bilder att du liksom många andra använder sig av kompressionsstrumpor. Vad har du för erfarenheter och råd när det gäller dessa typer av plagg?
  Jag har haft lite problem med mina vader och funderar om detta kan vara till hjälp.

  Hälsn
  /Fredrik

  1. Jag och min syster brukar skämta om att miljoner pensionärer inte kan ha fel, klart att stödstumpor är bra (det är skillnad på stöd och kompression men jag kan i ärlighetens namn inte känna någon skillnad och jag har använt båda)

   Det finns forskningsrapporter som säger att kompression hjälper en att prestera och det finns forskning som säger att det inte alls hjälper alls. Så som vanligt gäller det att testa.
   Jag tycker om kompression, som strumpor (med fot till vardags och utan när jag tävlar) men jag gillar också mina kompressionstights.
   Med strumpor så upplever jag att jag får mer kontakt med vaden och på så sätt springer lättare. Har det också efter långa löppass för att återhämta mig snabbare. Jag har testat några olika, och tycker det gäller att hitta några som sitter bra både runt vaden och att den är rätt längd. Gillar Gococo, 2xu, Orca.
   http://www.gococo.se/se/grp/kompressionsstrumpor.php
   http://2xu.se/
   http://orca.net/
   Så jag skulle säga ja, det är värt att testa!

   Får man fråga vad har du haft/har för problem?

 2. Tack för tipset!

  Jag fick diagnosen stressfraktur i båda smalbenen för en tid sedan. Trots lång vila, rehab, alternativ träning, besök hos “förståsigpåare” och andra kunniga så vill det inte riktigt ge med sig. Efter lite hårdare intervallpass eller långpass får jag en form av krampkänsla, ofta i båda vardera, som kan sitta i någon eller några dagar.
  Det känns som att det kan vara värt att prova kompressiosstrumporna.

  Hälsning
  Fredrik

 3. Angående kompressionsstrumpor så finns som sagt en hel uppsjö av olika fabrikat och kvalitet. Själv är jag sponsrad av SLS3 som är ett nytt amerikanskt märke specialiserad enbart på kompression. Till skillnad från många andra företag så får ingen i världseliten pengar från dem och ändå så använder de sig av dem, det är ett rätt bra betyg. Själv tyckte jag de var så bra att jag har valt att sälja dem, vilket även Petr Vabrousek också gör. Förra året sålde jag ca 300 st utan att ha dem på hemsidan och bara genom mun till mun-metoden :). Gå in på deras hemsida – där kan man läsa vad deras studier visat om kompression och den mängd kompression som de har mellan 20-30 mm/HG
  Camilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *