Sök
Stäng denna sökruta.

Sofie föreläsaren

Förra onsdagen höll jag en föreläsning för en av klubbens sponsorer. Var ombedd att ge en bomb av träningsinspiration och prata om Ö till Ö. 

Gillar att föreläsa, att försöka förmedla träningsglädje genom att berätta hur jag tränar, skrattar, tävlar och lever. Berätta vad jag lärt mig under tävlingar, och tar med mig in i vanliga livet. Som det här med energi, eller hur man vänder negativa tankar. Det är samma sak vare sig man befinner sig på en Ironmantävling eller bara ska vända en dag som börjar dåligt.

Delar av föreläsningen kom från min racereport från Ö till Ö och mitt inlägg om hur jag hittar träningstid.

Det var roligt med alla frågor. Allt från seglaren som ville veta mer om hur vi passerade farlederna, till någon annan som undrade hur fötterna mådde efter 14 timmar i våta skor eller exakt hur jag tränade när jag gick från att ha sprungit en mil som längst till att göra en Ironman ett halvår senare …

Nå gillar du det här så gillar du nog också

UTEHELG

Förra helgen var det äääääntligen dags för Utehelg med Utemagasinet. Paddling, Mountainbike, föreläsningar, yoga, traillöpning, SUP, Utemat, Bushcraft, kajakfiske och och och

Läs mer »

0 reaktioner på ”Sofie föreläsaren

 1. Ett steg i taget tills jag var i mål 🙂
  Ska man dra det i stora drag så tog jag hjälp av Pasi Salonen som skickade mig månadsscheman som jag pusslade in. En vecka bestod ofta av:
  * Styrka. (Mer i början av året och mindre ju närmare Kalmar vi kom)
  Mycket bålstabilitet (plankan, höftlyft mm)
  * Simning 1-2 pass i veckan.
  * Löpning 1-2 pass i veckan. (Ett lite längre och lugnare och ett kortare spyjobbigt intervallpass)
  * Cykel 1-2 pass i veckan. (Ett lite längre och lugnare och ett kortare spyjobbigt intervallpass)
  Vissa veckor hårdare än andra. Vissa veckor mer fokus på löpning och andra mer simning och cykel.
  Jag gillar fortfarande den grunden.
  Styrka+minst ett pass av varje gren. Har man tid för fler pass så väljer man ett längre och ett intervallpass. Sedan ser man sig själv genomföra sin tävling om och om igen i huvudet. Alltid med ett leende 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *