Sök
Stäng denna sökruta.

En softardag!

En softardag på träningsläger innebär att vi hejar under en tävling. Går upp på ett berg, övar växlingar (hur man byter mellan simning-cykling-löpning på tävling) och simmar en timme. 

Starten på tävlingen. Om någon funderar på varför inte jag körde så kan jag meddela att jag är lat. Eller så vill jag maxa träningen under mitt läger. Om jag hade kört tävlingen hade jag vilat någon dag innan och med största sannolikhet varit slutkört någon dag efteråt. Så jag lägger all energi på att bygga en bra bas för säsongen. Men det är ok att kalla mig lat.

Sara på toppen av det närmaste berget. Eller kullen, vad man vill kalla det.

En hoppbild från en av topparna, till dig Annika. 

Vann tävlingen gjorde Rasmus Henning. Han föreläste för oss häromkvällen så vilken dag som helst så kommer hans bästa tips upp här.

Tufft jobb att heja fram alla. Bäst man tar igen sig. 

Min tyska älskare, redo för att öva växlingar. Små gummisnoddar fastspända i skorna och cykeln så jag kan fräsa iväg på cyklingen utan att skorna släpar i marken. Hjälmen ligger och väntar på att jag ska susa fram och ta på den … Jag har ett inlägg med Joel Vikners bästa växlingstips som ligger och väntar på att internet ska bli bra (det är minst sagt svajigt…)

Syster Lisa gillar livet. 

Nu sömn. Imorgon är det simning och sedan cykelnjutning i berg planerat.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”En softardag!

  1. Det är det, det är det! Löjligt härligt. Några dagars njutning till sedan ska jag försöka hitta glädjen i vardagen igen.

 1. hej
  jag har massor av frågor 🙂

  dina skor. Vilket märke?
  kollade att du hade 1st. brett tarra över skorna.
  mina skor har ett annorlunda lås (som på slalom pjäxor) att spänna, det tar längre tid förstås.
  Men frågan är, då de e endast tarra, hålls det spänt, eller kan det åka upp?

  1. Fråga på, det är bara roligt!
   Jag har ett par Shimano TR70. En triathloncykelsko eller vad man ska kalla den. Det är två spännen, bägge med kardborre. När jag övade växlingar så spände jag bara upp det stora spännet, det går fint att få in foten i skon ändå. De är inne på tredje säsongen och jag älskar dom. Använder dom som vanliga cykelskor och nej, de har aldrig åkt upp.
   Just den här modellen passar min fot, jag skulle säga att det är det viktigaste, du ska ändå ha dom på dig. Länge 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *