Sök
Stäng denna sökruta.

Tack och 5-minuters cirklar

Jag har svävat omkring några millimeter ovanför marken sedan min födelsedag. Fick så många härliga kommentarer, sms och mejl så att jag hade dött lycklig av hälften. Tack!

En kompis som känner mig väl frågade om det inte var lite corny* (*översatt: “Trying to be cool, but ultimately very uncool indeed, and often even extremely embarrassing.”)
Klart det är lite corny, men har det någonsin bekymrat mig?
Kan berätta att jag aldrig haft en bättre födelsedag, och att så många tog sig en minut eller två att skicka mig ett meddelande gjorde mig så otroligt glad i magen. Så ett tips är  att berätta till människor du gillar, att du gillar dom. Tänk att du kan skriva ett personligt meddelande åt någon och göra den människan så glad att de går omkring och småler i flera dagar, och det kostar dig ingenting. Jag säger bara do it!

Och att vi tillsammans samlade ihop tusentals kronor till Läkare utan gränser, Cancerfonden, Unicef och en rad med andra välgörenhetsorganisationer känns väldigt bra. För visst kan en ny cykel kännas viktigt, men i jämförelse med att man skulle sitta bredvid sitt barn och inte kunna ge honom eller henne mat/vaccin eller vad det nu är som behövs för att rädda livet på det viktigaste i ens liv så är inte cykeln så viktig. Nu menar jag inte att vi alla ska gå ut och sjunga hallelujah, skänka alla våra pengar till välgörenhet och inte köpa snabbaste skorna – för det tänker jag fortsätta göra. Men jag menar på att vi har det så löjligt bra att vi faktiskt har tid att fundera på skillnaden mellan olika löparskor. Då kan vi då och då ge en krona till de som inte tar rent vatten för en självklarhet.

Men jag lovade att idag var det dags för triathlon igen, eller träning för att bli en bättre triathlet ialla fall.

Tränade med Magnus i onsdags. Värmde upp på roddmaskinen, körde några rörlighetsövningar och sedan var det dags för 5 minuters cirklar i TRX.
Och det var tungt, eller ni vet sådär så man första minuten tänker att det här var väl ingenting, andra minuten fokuserar på tekniken, tredje minuten funderar lite på andningen, fjärde flåsar nå så sjukt mycket och femte bara försöker överleva.

Framförallt den sista cirkeln var galet jobbig. Så där jobbig så jag inte ens kan förmå mig själv att hoppa lite högre och gå lite djupare fast jag visste att Magnus filmade… Men det bjuder jag på. Jag hoppas filmen är tillräckligt tydlig för att att du ska förstå hur övningarna går till. Så, här är den, Magnus födelsedagspresent till Sofie.

5-minuterscirklarna:
* 5 min= 5 pistols + 5 utfall (givetvis fem på varje ben)
2 min vila.
* 5 min=8 armhävning + 8 rodd.
2 min vila.
* 5 min= 8 simövning + 8 sidovridning med raka armar.
2 min vila.
* 5 min= 10 djupa benböj med hopp + 10 skridskohopp
* 3 min bollstuds (släng fet boll i golv så det känns som du får magrutor på köpet och fånga den igen…)

Träningsvärk utlovas! Jag känner passet i hela kroppen så här två dagar efteråt. Så, bara att memorera eller skriva ner och köra! Enda du behöver är ett par remmar och eventuellt en boll för den sista övningen.

Idag är det långfredag och jag firar av påsken genom att ha lite feber och ont i halsen. Irriterande. Men hellre i helgen än nästa vecka. Jag vilar och äter mycket, bra och gott så kroppen kan koncentrera sig på att bli frisk till på måndag!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Tack och 5-minuters cirklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *