Sök
Stäng denna sökruta.

Sofies önskelista:

Idag är min dag, och det betyder att jag får önska vad jag vill. Jag har aldrig förstått människor som säger “jag önskar mig ingenting”. Det är klart man önskar sig någonting. Sedan kan man ha insett att prylar inte gör en lycklig, för lycka kommer inifrån. Det spelar ingen roll hur många diamantringar, snabba bilar eller om du har den mest aerodynamiska cykeln om du inte känner dig nöjd med dig själv och ditt liv. Faktiskt. 

Jag har tusen drömmar och önskningar men det viktigaste är att jag är frisk och lycklig här och nu. Sedan kan jag beta av mina drömmar och se till att få mina önskningar uppfyllda.

Men utan att dra igång klyschfabriken alltför mycket så jag tänker jag önska mig tre saker av just dig. Den första är en helt superegoistisk önskan:

Ge mig en present i form av en kommentar här eller ett mejl. Tänk dig att du skriver en lapp till mig som jag kan ta fram en deppig dag. En riktigt regnig dag i höst då jag inte har motivation att ta mig upp ur sängen. Har jag gjort dig glad någongång? Vad är din första tanke när du tänker Sofie? Och ni som inte känner mig på riktigt, berätta om ett inlägg jag gjort som du faktiskt hade nytta av.

Eller tänk er att jag dör imorgon, vad hade du viljat att jag visste då? Och har ni inget bra att säga om mig utan bara får upp elaka tankar så vänta med dom till imorgon eller formulera en kommentar som gör att jag lär mig något om mig själv, och kanske växer en millimeter eller två som människa.

Min andra önskan är att du ger de du möter idag ett extra leende. Att du berättar för kassörskan att hon var extra snabb idag och du uppskattade det. Eller att hon är fin i håret eller vad 17 som helst som du tror gör att hennes dag blir just lite bättre. Gör någon annan människas liv lite bättre idag.

Och min tredje och sista önskan idag är att när ni ser en sparbössa där pengarna går till  Läkare utan gränser eller något annat bra så lägg i en krona, eller skicka ett sms (för att skänka 50 kronor till Läkare utan gränser skickar du  ett sms med bokstäverna LIV till 72970). Om vi alla gör något litet så blir vår värld liiiiite liiiite bättre. Och i vanlig Lanttostyle så tror jag stenhårt på att om man gör något bra för någon annan så får just du också en lite bättre dag.

Det var dagens önskningar. Kan ni göra det för mig idag. Snälla. Det är ju ändå min dag. En kommentar till mig. Ett leende till någon annan och en krona till något bra. Imorgon pratar vi triathlon igen …

Nå gillar du det här så gillar du nog också

HEJ HEJ HÖFTEN!

Nu blir det julkalender i 24 dagar. Har samlat önskeinlägg så häng på. Men just imorgon ska jag göra lika många benböj, armhävningar

Läs mer »

0 reaktioner på ”Sofies önskelista:

 1. Ja, du. Var ska man börja? Hur ska man kunna beskriva den person som jag antagligen skrattat mest med de senaste sex åren? Och som gråter så fort hon skrattar? Och som springer som en same på fjället och inte har några som helst problem att erkänna det, och sedan skrattar så tårarna rinner? Och som är en av världens bästa kolleger? Och som är inspirationen själv? Nej, jag tänker inte ens försöka.
  Men grattis 31-åringen!

  (Och ett SMS är såklart skickat till de där läkarna.)

  1. Tack, och extra tack för gårdagens skratt! Förstår faktiskt inte hur jag ska kunna byta jobb, ever. Tack för att du finns i mitt liv, och på riktigt tillför en hög med skratt och lite extra ordning.

 2. GRATTIS! Oj, vad lägligt! Jag som just postade ett inlägg och tipsade om din blogg som en av de bästa, välskrivna och snygga jag läser. Bra sammanträffande. Jag tycker att du är fantastiskt bra på att dela med dig om tips och bra idéer. Allt från löpartips eller om hur du fåt tiden att gå ihop eller när du skriver en utförlig packarlista inför tävling. Du är en sann förebild på många sätt. Det är sant och det kan du se som en komplimang 🙂

 3. Hej Sofie! Lätt uppgift. Du är ju en superinspiration för mig som råkat ha samma intressen som dig, utan att egentligen vetat om det. Först friflygningen, AFF:en och nu triathlon. Din positiva anda skiner genom över allt, från KL-kursen i Karlsborg där jag träffade dig för första gången, bloggen, facebook till häng på Gryttjom. Vet inte om du tycker det är nåt att ha, men jag tänker ibland att om Sofie kan träna och göra en ironman med två kids så finns det hopp för mig också när sömnlösa nätter med småbarn går i ett. Du säger att det finns hopp helt enkelt och det är inte så lite för mig i dagsläget 🙂 Hoppas din dag blir super och precis som du förtjänar den!

  1. Tusen tack! Vilken härlig kommentar. Det finns hopp, livet blir bättre och bättre. Tänk en dag så blir du förvånad när du inte fick sova hela natten… 🙂
   Jag lovar, plötsligt händer det.
   Hoppas vi ses i sommar.

 4. Svårt och lätt! Som halv norrbottning känner jag ett naturligt stort systerskap men du är skapt av väldigt starkt, vackert, segt, dynamiskt stjärnstoff som blir en fisk, en cykelmaskin, en löparmaskin och även en fågel 🙂 när du vill och fokuserar.
  När jag inte tror att det går, när jag tänker att jag inte kan- då tänker jag på dig. Och då kan jag också. Fast så tänker jag att du är starmaterial och du fixar allt sådär lite bättre! Skulle någon be mig flytta ett berg skulle jag svara : ” Vänt jag hämtar Sofie”.Jag ger så gärna en slant. Ha en fin dag nu firewoman!

  1. Jag skrattar samtidigt som jag blir väldigt rörd. Vilka vackra ord. Tusen tack och en stor norrländsk kram!

 5. Hej Sofie – här ett lass grattiskramar! Du är så cool på många sätt. Du inspirerar genom action och jag vill gärna ge dig en lunch. Vill höra mer om din drivkraft! Jag vill boka på studs!!! När kan du? Kram!

  PS. Jag har ordnat sol till dig idag!

  1. Tack för solen.
   Och lunch. Väldigt gärna! Tänkte skriva nu, på en gång, var ses vi?
   Men jag får väl lugna ner mig. Jobbar järnet och drar sedan till Playitas 9-19 april, men så fort det bara går efter det.
   Ses! Stor kram.

 6. Heeeej grattis!!!! Du inspirerar mig! Och här får du ett bra mantra: “Ju mer jag gör det, desto bättre mår jag”. Kram Johanna Kiirikki

 7. Jag tänkte spontant tillbaka på alla år vi har haft ihop för att skriva om en av de bästa minnena som jag har med dig, och kunde inte välja då de är många.
  Däremot så såg jag dina tre önskningar här ovan och redan där ser man tre klockrena exempel på varför du är så underbar Sofie! Du tänker alltid på andra, du delar med dig av allt, du sprider glädje och motiverar andra till att bli bättre människor.
  Du lever som om varje dag vore den sista dagen i livet och du talar om för alla hur mycket du gillar dem. Du gör världen till en bättre plats att leva på. Jag älskar dig! // Shenor

 8. Hej,
  GRATTIS!

  Jag är en sån där som mest läser, men aldrig kommenterar.

  Vi känner inte varandra, alls… Men jag har varit på en Yogaklass för dig för ett par år sedan. Senare så hittade jag din blogg mer eller mindre av en slump och blev fast. Du är lite av min idol. Du vågar och satsar på saker där jag fegar ur, eller inte tar mig i kragen. Mitt mål är först att springa en mil, vilekt jag nog klarar nu, och sen att springa den under en timma. Ja du förstår, Triathlon är mest en dröm för mig just nu, men vilket år som helst ska jag sätta igång…

  Det är alltid intressant att läsa om när du “blottar” dig lite kring dina känslor för träningen, då blir jag inspirerad. Tex när du skriver om att du är så glad för att du sprungit snabbt, eller klarat någon ny teknik .

  Jag tycker ofta att man i träningsbloggar mest läser om komplicerade kostupplägg och träningspass nogrannt mätta i diverse klockor och appar. Det är siffror och statistik och inte så mycket glädje. Till Lantoolife söker jag mig när jag vill läsa om hur KUL det kan vara att träna, och att det är ok när det ibland går långsamt, bara det går. Och ingen diet, lchf, lchq, fasta, paleo eller annan variant så långt ögat når, såååå skönt.

  Så fortsätt inspirera, så ska jag fortsätta drömma 🙂

  1. Tack. Extra mycket tack för att du tog dig tid att kommentera. Blev väldigt glad för det! Jag lovar blotta mig mer 😉 och ska försöka fortsätta inspirera. Ha en riktigt fin påsk.

 9. Wow, vilket bra inlägg och vilken bra önskelista! För mig är du en person som jag inspireras och imponeras av! Jag tycker att du är så imponerande modig som ger dig på alla möjliga helt vansinniga utmaningar och aldrig verkar vara rädd eller tvivla på att du klarar det. Däremot har du en härligt ödmjuk och underbart positiv inställning till allt. Grym kombo, helt enkelt! Du är liksom tillräckligt mycket “vanlig” människa för att jag innan Kalmar skulle kunna tänka “kunde Sofie så kan jag!” (hade läst ditt Kalmar-inlägg flera gånger), men samtidigt är du en superkvinna! 🙂 Stort grattis på födelsedagen!

  1. Jag tackar och niger. Det var härligt att få tävla med dig i Kalmar.
   Ses på fler tävlingar i sommar. Eller så tar vi en jädrans härlig cykeltur och njuter ihop.

 10. Grattis på din dag bästa syster! Du är ju min bild av framtiden, det är alltid bra att kunna tänka “om 6 år är jag där Sofie är nu”. Jag kommer vara lite snabbare och lite snyggare, framtiden ser väldigt ljus ut när du är där. 🙂

  1. Haha, eller hur 🙂 Supersyster det är du. Ingen annan jag känner kan renovera ett hus, ta en paus och bränna av två Ironman. Och det med ett stort leende. Du grym och jag är så löjligt glad att vi gör så mycket roliga saker ihop. Du gör mitt liv så mycket bättre. Varje dag!

 11. Du ger mig hopp om framtiden! Dom flesta med barn, familj, villa och volvo har just det och inte så mycket mera. Det är som om alla drömmarna försvunnit och dom har plötsligt blivit vuxna… Du har allt det men är inte vuxen. Det är grymt!

  Grattis på dig!

  1. Haha, härligt att kunna inge lite hopp om framtiden. Ja, jag kan meddela att livet med barn är om än lite bättre än utan 🙂
   Jag har insett att det där som finns längst inne i en, det är som samma om man är 25, 35 eller 45… Och om “att bli vuxen” innebär att ha tråkigt har jag inga som helst planer att bli vuxen. Det är livet på tok för kort för.

 12. Sofie då tänker jag glädje, styrka, energi, en väldigt stor inspirationkälla. Varje gång vi möttes i Kalmar gav det en boost av energi , dina hejarop och glädje, fantastiskt! Jag hoppas vi kommer ses på banan igen! Du är grym! Stort Grattis på din födelsedag!!

 13. Besta minnet?
  Måste vara när vi åkte till Finland över midsommar. Fanns va kul vi hade. Grattis på dig

 14. Hej, igen ska jag kanske säga, det var ju inte allt för många timmar sedan vi sågs….eller var det det kanske? Att hitta superlativ om dig är verkligen inte svårt, du är en otroligt inspirerande person som får mig att växa och jag ser fram mot varje gång vi ses och vet att jag alltid går därifrån med ett stort leende.

  Dy är grym helt enkelt, och vet du vad? Jag kommer skrika högt när du står på toppen av Norseman, för det kommer du att göra.

  1. Tack detsamma. Jag har grymmaste coachen så det är klart jag ska fixa Norseman!
   Fram till dess ska jag skratta mig stark tillsammans med dig.
   Ses!

 15. När jag tänker på dig så ploppar orden njutning och balans upp. T ex att du njuter lite extra mycket av den där lyxiga glassen eller frasiga våfflan efter ett träningspass. Vardagslyx och balans i livet liksom 🙂 Det gillar jag med dig. Bland många andra saker. Kram och grattis på din dag idag!

  1. Mmmm, jag vet inte varför samma ord dyker upp i mitt huvud när jag tänker på dig. Vardagslyx. Du är en av de människor jag tycker är bäst på det, att hitta guldkant i vardagen, eller snarare skapa. Storkramen!

 16. Pengar är ilagt i plastburk. Log glatt mot kassören! som eventuellt missuppfattade det hela…men vem vet, han kanske blev glad. Och din sista önskan.

  Försök ta in detta med hela kroppen bästa Sofie….DU ÄR BARA SÅ JÄKLA BRA!
  Leende, glad, rolig, och en jäkla inspiration. Du är en bra vän som man sällan får träffa. Men varje gång vi ses så får jag en kram som betyder något. Ärlig, driven och positiv. Skulle vilja göra dig skitarg någon gång för att se hur du ser ut då…det är nog en överväldigande upplevelse…men jag gissar att det snabbt skulle gå över.

  Kramar på din dag.

  //Stefan

  1. Tackar! Extra stort att du säger det, du har ändå levt med mig många arbetsdagar så du har haft många tillfällen att se vardagsSofie. Så tack. Hoppas på någon rolig träning ihop snart. (Hörde jag Åååååre?)

 17. Våren 2009 var jag på Taining Camp i Portugal när Fitness Magazine var värd för veckan. Efter en riktigt jobbig vår på det personliga planet var den resan precis vad jag behövde, en aktiv semester och umgås med lite nya människor. Utan att kunna sätta fingret på exakt vad så fick jag ett väldigt positivt intryck av dig och har sedan följt dig på Fitnessbloggen och sen hit.

  Hoppas du får en riktigt fin födelsedag, du är en fantastisk träningsinspiration.

  1. Aha, det är därför jag känner igen dig. Tack för förklaringen och tack för hälsningen. Dagen blev så bra den bara kunde vara.
   Vi ses någongång, springandes med ett alldeles perfekt löpsteg 🙂
   Tills dess, träna gott och glatt!

 18. Något som inte alls är vanligt men som du alltid
  känns, är äkta, ärlig och genuint positiv!! Tack för det!

 19. Det finns så många saker med dig som gör mig glad! Till exempel blir jag glad när jag tänker på att somna bredvid dig iklädd kompressionsstrumpor. Mycket kärlek till dig på din dag!

  1. Nu är det inte veckor utan dagar, timmar och minutrar som jag räknar till vi ligger där i våra sängar och egentligen borde somna men skrattar åt något som hänt under dagen. Jag längtar!!!!

 20. Sofie!

  Du är en fantastisk kvinna som ger mig stor inspiration i min egen träning och bara i att vara. Du har en skön inställning till träning och livet i allmänhet! Det ger mig inspiration i min strävan framåt och att bli bättre. Jag hoppas vi ses i Kalmar 2013! Tack!
  Kram Glenn!

 21. hej Sofie och grattis på Din dag!

  Din blogg inspirerar mig varje dag till träning.
  Dessutom påminner du ofta om vad ett leende kan göra då det känns motigt.
  Tack!

 22. Grattis Sofie och tack för all inspiration.
  En person som inte önskar sig något är sannerligen ingen triathlet. 😉

  Ha en vansinnigt bra dag.

  Jörgen

 23. Vackra underbara kvinna,
  jag är någon dag sen med att ge dig en av dina önskningar.

  För mig är du en amazon, ängel, urmoder och drömkvinnan – allt i ett. Alla som fått träffa dig har fått ditt magiska trollspö svept över sig och lindats in din underbara energi. Du är en sådan människa jag vill ha mitt liv. Alltid. Du gör mig glad, jämt. Du tänker allra mest på dem i din omgivning och jag vill att du ska veta att hela världen borde hylla dig på din dag.
  Jag hoppas på att vi kan ses mer – mycket mer.

  Kärlek och simsalabim

 24. Grattis i efterskott!!! Du verkar ha en massa drivkrafter som du gärna delar med dig av och det inspirerar väldigt mycket. Din blogg och dina ord ger glädje och kraft så att det nästan knockar mig (på ett bra sätt) här hemma i soffan. Det får mig många gånger att motiveras till att träna när jag egentligen är jättetrött efter t.ex. en natt med väldigt dålig sömn (småbarnsmamma). Tack för att du skänker mig den kraften! Du är grymt cool!
  Du visar på att man kan göra det omöjliga möjligt.
  Jag skänker en slant till Läkare utan gränser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *