Sök
Stäng denna sökruta.

Löparfokus!

En plan för 2012 är att springa mer. Eller inte nödvändigtvis mer, men med kvalité. Och jag följer planen. Igår var det intervallträning med SPIF. Jag fick med mig kompis MarathonMarcos. Och han var stark. 

Det här fotot togs när vi värmde upp, Marcos till vänster. Syster Lisa drar upp honom lite i hårfästet för att han ska räta upp sig och ha en stolt hållning.

Vi värmde upp, körde lite löpskolning och stegringslopp och sedan var det dags. Backintervaller. 5*45 sekunder, joggvila ner för backen och på ett igen. 90 sekunders vila och 2 km löpning på det.

Efter första setet tyckte Marcos att det hade gått bra och han såg fram emot nedjogg och en varm dusch. Samtidigt som regnet tilltog så insåg han att instruktören inte skämtade när han sa att vi ska göra samma sak en gång till. Han, och alla andra, bet verkligen ihop och kämpade.

Idag hade jag planerad träning med Magnus. Och vad kan vara bättre än att köra en favorit i repris? Intervallpass. Uppvärmning. Löpskolning. Stegringslopp och sedan 400 meter * 6 på Stadion. Benen kändes tunga och lungorna små. Men jag tänker att benen kommer inte vara så här fräscha efter 18 mils cykling i berg i sommar, så det är bara att bita ihop, trycka fram höften och lyfta fötterna. Om och om igen. Snabbare och snabbare.

Men som alltid så kändes det fantastiskt efteråt.

Gladast på Stadion. Och ja, fotot togs efteråt. 

Ni har väl inte missat att Magnus tipsar om löpskoleövningar både i papperstidningen Fitness och på webben. Kolla här. 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Löparfokus!

 1. Hello Åkersbergavän!

  Grymt! Då kan du även ta del av Sword Training Camps intervaller i sommar. Ola körde förra året och vi avslutade med cola och koma i badviken:) (där vi körde open water)!

  1. Det är det högsta målet, att få följa med på Sword Training Camp intervaller. Kommer vara så stolt när det händer. På allvar, kan jag hålla ert tempo en timme så är jag nöjd. Nöjd. Nöjd! Plötsligt händer det.

   1. Tempot går alltid att jämna ut med vikter:) fråga Big O om dödsintervallerna:)
    Vi satsar väl på en riktig open Water i år igen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *