Sök
Stäng denna sökruta.

Ni ger ett leende, ni får ett leende!

Jag slås dagligen av att ett leende ofta löser problemet snabbare än en arg blick. Jag skulle säga att en av mina styrkor är att jag även när det är som tyngst under tävling kan hitta glädjen. Om man lyfter blicken, tar ett djupt andetag och ler så är livet i princip alltid lite bättre. 

Idag var min plan att simma på lunchen. 100 x 25 start 35-40 90 % stog det på mitt schema.

Verkligheten blev inte så. Motionssimning på lunchen i Söra simhall = 20 flytande stockar i två banor. Blev utskälld av en dam, modell större. Jag bad om ursäkt för att jag skvätte ner henne och det slutade med att vi hade kafferep i duschrummet.
Det positiva med det här passet var att jag fick känslan av att jag forsade fram i poolen i någon slags överljudshastighet. Jämfört med de andra alltså.

Vad vill jag säga med det här, jo om jag gått in i konflikt med damen så hade ingenting blivit bättre. Nu fick hon ett leende och en ursäkt. Det slutade med att vi småpratade i duschrummet och skildes som vänner. Jag tycker ofta människor går in i konflikter helt i onödan. Jag tänker ofta “vad tjänar jag på att vara arg på den här människan?” och kommer en utskällning göra mitt liv bättre?

Ni ger ett leende, ni får ett leende. Ja ni vet det vanliga. Man får det man ger.

Och jag säger “Life is better when youre laughing.”

Ps. Ja, jag blir riktigt förbannad då och då, men det är sällsynt och ger man mig glass och kramar så brukar jag snabbt lugna ner mig. Ds.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Ni ger ett leende, ni får ett leende!

 1. HAHA! Varför fick jag känslan av ett glatt sjölejon när jag såg den där bilden? Och varför var jag inte där och kastade en boll till dig?

 2. Oink, Oink, eller vad säger sjölejon? Och ja, varför var du inte där och kastade en boll till mig?
  Känns fint att du kommer kunna kasta bollar till mig nästa vecka, då ska det dykas med bikini både på och av 🙂

 3. Jag kör: “Hej hej” på folk som är ute och springer och möter mig.
  och ler förstås…^_^ Jag blir glad, de blir glada…happyness-cirkel?

 4. Tanten gav dig det onda ögat men fick omvänd psykologi(?) tillbaka. Helt klart något hon inte hade förväntat sig. Men du jäklarns, du är tuff som hittar de där leendena. De finns ju där men så lätt att glömma… 😀 underbart för din omgivning att det är just dig de har med att göra!

 5. Underbart!
  Jag har sagt det förrut men säger det igen. Jag blir så himla glad när jag jag läser vad du skriver. 🙂

  1. Yey, du får säga det hur många gånger som helst, jag blir glad och fortsätter skriva! Ibland känns det som ingen läser fast man ser att det är 1000 stycken som varit inne på sidan så jag är innerligt glad över varje kommentar. Så tack!

 6. de låter som en bra dag!

  hur kör du 100x25m? alltså hur håller du räkningen?

  du skrev för en tid sen om att ni simma “omvänd catch up”
  Jag testade och tänkt drunkna 🙂 När skall man andas??

  1. Det var en bra dag.
   Det här med att hålla räkningen är inte min starka sida men igår bara räknade jag varje längd… Efter 50 började jag om.
   Normalt när jag simmar så brukar jag upprepa siffran hela längden som ett slags mantra eller hänga upp det på något jag kommer ihåg. Längd fyra tänker jag på min son som är fyra, längd fem är fem fingrar, längd sex är just sex och nummer sju är min dotters, på något sätt så får det mig att fokusera så att jag kan tänka tillbaka och tänka, just det förra längden var min dotters då är det nummer åtta nu… Besvärligt, ja, men det funkar för mig. Fast får jag välja så simmar jag med andra och lägger jag mig som tvåa så kan jag koncentrera mig på tekniken istället 🙂
   Omvänd catch up. Andning. Svårt. Ja.
   Läs mer här:
   https://www.humanambition.se/?p=319
   Och se film här:
   https://www.humanambition.se/wp-content/uploads/2011/04/BS-110426-OCU.avi
   Och kika i början av den här filmen så ser du hur min syster andas.
   https://lanttolife.se/2012/03/en-vanlig-blot-lordag/
   Lycka till.

 7. Håller med Anna-Lena Petterson här ovan: https://goo.gl/X6Pfo ;)) Jag har också knep för att hålla räkningen. Kan avslöja att det handlar om gatuadresser och badtofflor. Tack för en underbar bloggpost, Sofie.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *