Sök
Stäng denna sökruta.

Elins supertips inför Norseman

Har försökt få till ett date med Elin Nimark under flera månader. Hon körde Norseman förra året (och var support året innan) och min plan var att suga ur henne så mycket info som möjligt. Helt oplanerat, så står hon plötsligt där. Utanför den lilla kiosken i Portugal av alla ställen.

5 augusti ska jag ta mig an Norseman så jag frågade ut henne om allt jag kunde komma på. Sist vi sågs var under Ö till Ö som vi bägge körde i höstas. Jag började med att fråga hur Norseman är i jämförelse med den tävlingen. 
– Jobbigare. Mycket jobbigare. Men jag var aldrig rädd för att dö, sådär som man faktiskt var lite då och då under Ö till Ö. 

 Vad hade hon gjort annorlunda om hon körde Norseman igen?
– Ha ett seriöst matschema, jag åt på tok för lite. Och mer varma kläder. 

 Vad var bäst? 
– Vyerna och stämningen. Och att ungefär samma människor låg före och efter mig gjorde att även deras supportteam hejjade på mig under hela dagen.

Vad skulle du tränat mer på?
– Cykla mer berg, köra fort utför med tempocykeln och GÅ fort uppför berg. Jag förstår inte hur man kan gå så fort uppför. Och går, det gör du på slutet. Jag tyckte jag kunde gå fort uppför, men det gick långsamt jämfört med de som med stora kliv passerade mig.

Efter Elin gått så listade jag några saker som jag inte visste om loppet:
* Att starten inte går vid båten, den gick cirka 500 meter bort.

* När man kommer upp efter simningen så får ditt supportteam hjälpa dig med kläder mm. (under en vanlig Ironman så ska man sköta allt själv). På med kläder och sedan är det tre mil cykling uppför. Väl uppe på Dyranut så är det bra att ta på sig mer kläder, och ha gärna en jacka i fickan redan från start. Sedan menade Elin på att det är underbart med egen support. När de passerar så frågar de om man önskar något speciellt och så kan man få det vid nästa tillfälle. Det finns små mataffärer i bland annat Geilo och Rjukan så det är bara att önska. (Den här biten ser jag fram emot 🙂

* Efter cyklingen börjar man med cirka 25 km platt löpning.Vid 32,5 km får du reda på om du får gå upp på toppen (det är bara 160 av 250 startade som får gå upp på toppen, de andra avslutar också sin tävling, men inte på toppen) Vid 37 km kliver supporten in och hänger med upp på sista biten upp på toppen.

Elin tyckte man kan se på Norseman som man gjorde inför sin första Ironman. Allt kan hända. Det kan snöa. Du kanske inte får springa hela vägen upp. När hon körde så flyttade de starten för att det var för kallt i vattnet så cykelbanan blev två mil längre. Det är så många faktorer som du inte kan styra över, det är bara att gilla läget och göra sitt bästa.

Det sista Elin sa innan hon skrattade gick när vi sågs var “och glöm inte MONSTERMYCKET mat och massor med varma kläder!”

Plötsligt känns det verkligt. Jag ska hoppa i från en bilfärja, simma 3860 meter i en fjord (som är över 400 meter djup på sina ställen) sedan cykla 18 mil berg och avsluta med en löptur på 4,2 mil. Addera 5000 höjdmeter och vi är framme. Jag får ett leende på mina läppar. På riktigt, det ska bli kul!

Har du någon fråga till Elin? Kommentera så ska jag se om jag kan tvinga henne att svara …

Nå gillar du det här så gillar du nog också

SOMMARKVÄLLAR

Kan vi enas om att dom här sommarkvällarna är för jädra härliga? Låt oss fortsätta såhär till augusti, september ungefär. Ok?

Läs mer »

FREDAGSFYS

Fredagsfys med favoriter. PT Anna-Lena bestämde vad Marie och jag skulle göra. Efter uppvärmning meddelade Anna-Lena att det här är planen: On

Läs mer »

5 reaktioner på ”Elins supertips inför Norseman

  1. “Hon körde Norseman förra året (och var support året innan)” … 🙂 Inte så säker på att jag antar den utmaningen. Tycker vi borde ses snart allihop. Känns soom hundra år sedan vi plaskade ihop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *