Sök
Stäng denna sökruta.

Öka effekten i din löpning med andning

“Better Breathing Day for Runners – Öka effekten i din löpning” med Dominique Lonchant Access Rehab. 

Jag tycker det är otroligt vad man kan göra genom att ta kontroll över sin andning. Jag har lugnat ner mig själv och fokuserat under fallskärmshopp med hjälp av andning. Lagat tänder. Fött två barn. Cyklat intervaller snabbare än någonsin. Jag tycker helt enkelt att olika andningstekniker är otroligt användbart, intressant och ja, roligt.

Idag trodde jag att jag skulle få lite teori och praktik i hur jag ska andas när jag springer.

Nu var det inte riktigt så. Utan det var sexton andningsövningar. Man gjorde alla sex andetag och upprepade tre gånger. De här övningarna skulle hjälpa mig att öppna upp i bröstkorgen så jag får in mer syre.

Och det gjorde det. Det känns som om mina lungor är större. På allvar. MYCKET större.

Det negativa, eller snarare konstiga var att Dominique själv inte förespråkar löpning, eller triathlon för den delen. Det bara skadar din kropp. När du springer så får inte din hjärna nog med syre menar han på. Vi är inte gjorda för att springa.
När jag ifrågasätter det, så menar han att JA människan har alltid sprungit, men det har varit några kilometer här och där. Inte maraton. Det skadar din kropp, och du kommer få betala senare.

Det är klart vi kan skada vår kropp genom att göra Ironman efter Ironman. MEN jag tror bra många fler skadar sig själv och dör av att de inte rör på sig.

Vad man än tycker om honom så är han en uppskattad andningsföreläsare och utbildar allt från idrottsmän till dykare, sångare och skådespelare. Och jag uppskattar mina lite extra stora lungor, de behåller jag gärna.

Om man inte har tid att göra flera andningsövningar innan man drar ut och springer så rekommenderade han att göra övningen som är på bild högst upp. Typ katten-kon fast med ett ben utsträckt. Stå på alla fyra, andas in, titta upp, sträck ut ett ben. Andas ut, skjut rygg, dra in det utsträckta benets knä och låt den möta din panna (eller så långt du kommer). Andas in upprepa. Sex gånger per ben. Tre set. Och sedan ut och spring med dig!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *