Hata 1000-metersintervaller!

Jag HATAR 1000-metersintervaller. Jag ville bara berätta det. 

Igår värmde jag upp och sedan sprang jag sex stycken. Han som ledde passet sa att det här är de bääääästa intervallerna för att kolla av formen. Bilden har jag snott av Thomas Stade.

Har du några favorit intervallpass? Tipsa mig!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Hata 1000-metersintervaller!

 1. Favorit och favorit…alla intervallpass är ju lite av ett nödvändigt ont skulle jag säga… Har dock en “favorit” när jag kör löpbandsintervaller, som innehåller 10 intervaller med 1 minuts ståvila emellan (mest för att det är enklare att kliva av bandet än att lägga tid på att dra ner det i joggtempo). Intervaller i meter:
  1000 – 1000 – 800 – 800 – 600 – 600 – 400 – 400 – 200 – 200.
  Fartökning för varje intervall såklart! Nu blir du sugen va? 😉

 2. Ohhh. Knappt så jag kan sitta still. Löpband OCH 1000-meters intervaller 😉
  Äh, allvarligt. Ska testa, gillar konceptet att att det blir kortare och kortare. TACK!

 3. Måste tipsa om min löpbandsfavorit också då:
  3 km (3 min joggvila)
  2 km (2 min joggvila)
  1 km (1,5 min joggvila)
  800 m (1 min ståvila, av samma praktiska skäl som angavs ovan)
  600 m (1 min)
  400 m (1 min)
  200 m (30 sek)
  200 m (30 sek)
  Fartökning på de fyra sista (om man orkar), innan dess tävlingsfart på 5km,. Det är ett rätt tufft pass, men det är en IM också 😉

 4. Tänk när du nötat in hela 10 st tusingar m godfart, vips så har du fin miltempo.

  Vågar du Tänka dig vad 20st blir?
  på mina mil-lopp kör jag små intervaller, mellan vattenpauser el 1km. Det e ju 10 pauser….osv.
  Jag tycker jag mkt piggare köra igenom ett lopp så än tvinga sig löpa.

 5. 3 km är långt för att kalla det en intervall men jag gillar upplägget med minskningen, den måste jag testa. Lämpligt att Friskis inte har 10 min gräns på löpbanden längre, det hade blivit tight att hinna med på 10 min.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *