Sök
Stäng denna sökruta.

Skovlings ahaaaa

Lördagssimning innebar en liten aha-upplevelse för mig. Jag har skovlat (se här eller här vad det är) många längder. Jag har vetat att det är för hitta en känsla i vattnet för att kunna få till ett bättre drag men idag var första gången jag verkligen KÄNDE skillnad.

Vi fick skovla längst fram i draget 25 meter, mitten av draget 25 meter och sista delen av draget 25 meter och sista delen av sista 25:an så simmade vi vanligt. Och plötsligt händer det. Det kändes som att mina underarmar vaknade. Som att känselnerverna plötsligt sa AHA det är så här det ska kännas.

Annars och i övrigt så simmade vi som fram och tillbaka och gjorde en massa övningar. Som att ta färre och färre andetag för varje längd. Och att simma 10*50 meter fort med starttid 58 sek. Och så hade vi en platta mellan benen som skulle vara still medan vi simmade med breda armtag fram och tillbaka, fram och tillbaka …

Men störst idag var alltså att jag fick känselnerverna på underarmarna att vakna. Om man är glad för det lilla så har man mer att vara glad över.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *