Sök
Stäng denna sökruta.

Bra simpass!

Idag var det tungt att ta sig upp, men känslan efter avslutat simpass är fantastisk. Det gäller bara att komma ihåg den känslan när sängen är varm och det är mörkt, jättemörkt utanför…

Dagens simpass var kul! Många gamla favoriter var tillbaka och det var härligt mellansnack.

1. Värmde upp. Frisim. Ryggsim. Bröstsim. Whatever bara du värmde upp kroppen och sträckte ut.
2. Teknik. Sex minuter Demont. Perfekt för mig som precis fått den ordinerad.

Här är den filmad från ytan. Ena armen jobbar med fulla armtag. Den andra ligger passiv bakåt. Andningen sker mot den passiva armens sida – och armtaget påbörjas inte förrän andningen avslutats och huvudet ligger neråt igen.


En annan övning var att vi fick ligga med en arm fram och sedan klappa på höften, axeln och huvudet innan nästa drag. På vägen tillbaka så var det klapp på höften-knyt din näve-klapp på axeln-knyt din näve-klapp på huvudet-i med armen och nästa sida. Bästa Nadja på filmen. (Är så glad över att ha henne vid min sida i poolen igen, eller sida och sida. Hon simmar så sjukt snabbt att jag bara ser fotsulorna av henne i banan bredvid)

3. Alla farter. Vi fick köra 25 meter ryggsim (tänk på att få upp höften) och sedan 25 meter av varje fart: 1-2-3 (snabb, snabbare, snabbast). Start var 40:e sekund.

4. Ideal 200-ing. De som redan kört det fick köra 300 meter. Jag hade inte gjort den innan så jag köra 200 meter. Först 100 meter lugnt och sedan öka 100 meter. Det fick inte skilja mer än sex sekunder mellan den första och andra 100-ingen. Jag tänker alltid att jag verkligen ska ta det lugnt på första, för hur soft det än känns så är det svårt att öka när man redan kört 100 meter. För mig i alla fall. Hela tiden försökte jag ha fokus på breda armtag och att få med mig höften i varje drag.

Avslutade med några vändor under vattnet precis som förra gången, coachen menar på att det är bra att få känna på den där sprängande känslan i lungorna för kan man hantera det så blir man en bättre simmare. Idag var det tungt. Jag hade precis simmat min ideal-200-ing och det kändes som kroppen fortfarande förbrukade syre som om jag låg och simmade max. Intressant känsla.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Bra simpass!

  1. Tack Sofie! Vilken lyx att få bli spontanfilmad, bästa feedbacken att se själv hur det ser ut. Hehe, inte riktigt som jag trodde men helt ok. Efter ett långt uppehåll var det riktigt fint att se dig och resten igen. Kram cooling!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *