Planerad träning vecka 49

Först ska jag bli frisk sedan ska jag pussla in det här i min vecka:
* 2 x Styrka
* 2 x Löpteknik (På bilden ser ni Sara under ett av våra löppass på CampMallorca i våras)
* Cykel 75 min (2+) inkl 4 x 8 min (4) + 2 x 4 min (4)
* Cykel 4 x (8 x 20/10) Efter uppvärmning kör du fyra set där varje set innebär 8 st 20 sekunders intervaller (maximalt arbete) vila 10 sekunder. Setvila 30 min lugn aktivitet
* Simning 1set a 80 x 25 m start 35
* Simning långa intervaller, 5 x 400 m 80% 2 min vila

Längtar efter varje pass. Varje minut. Kroppen kom igen nu. Nu tar vi och fokuserar. Frisk. Stark. Glad. Swoooch!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Planerad träning vecka 49

 1. hej
  har en fråga om veckan cykelpass.
  då du kör intervallerna
  om det då är 4*8 min eller den med 8* 20 sek

  kör du lätt växel och hög kadens eller tung växel och låg kadens? vilket är vettigare?

 2. Hej Eva,
  det här min höst personliga åsikt och inget expertutlåtande… Jag kör på puls och känsla, men jag vill jobba med hög kadens men sittande på cykeln. Så jag lägger på så mycket så att jag precis orkar hålla samma kadens och motstånd genom hela intervallen. Så tillexempel på mina 4 x 8 min (4) så vill jag ligga nära 170 i puls vilket är just under min mjölksyratröskel och där jag ligger på tävling. (Jag har 192 i maxpuls)
  Är lite emot extremt tunga växlar och låg kadens för att det inte är det jag eftersträvar när jag cyklar ute och så sliter det hårt på knän och leder.
  Hoppas gav lite svar på frågan.
  Någon som har en annan åsikt?

 3. Jag tycker att du svarar väldigt bra Sofie. Generellt tycker jag att passen ska göras just så. Pratar vi triathleter är det generellt viktigt att kunna hålla en något högre kadens för att “spara” benen lite till löpningen. Självklart finns det personer som är väldigt muskelstarka och klarar hålla en hög växel med låg kadens och fortfarande ha pigga ben till löpningen men det är inte så vanligt.

  Ibland tycker jag dock att det är bra att öva på både under och över kadens. Det vill säga att du jobbar både under och över din normala kadens. Denna träning gör att du utvecklar dina cykelmuskler. Men jag gör oftast detta som ett specifikt träningspass där jag varierar mig mellan hög och låg kadens.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *