Sök
Stäng denna sökruta.

Starka axlar. Garanterat!

Jag har hållt på ett gäng axelövningar ett tag. Många är bra, men det är just det, SÅ MÅNGA… När jag var nere på Playitas i september så tog jag en halvtimme med Christer Feldt, kiropraktor. Självklart bad jag att få filma hans bästa axelövningar för att bli en grymt snabb och skadefri simmare.

Christer tog med sig nya favoriten Gyula Bercsenyi till gymmet. Allt för att jag (och  ni) ska få helt sjukt starka axlar inför 2012-års utmaningar. Eftersom jag inte kan välja ut övningar så får ni här rubbet. Hoppas ni hittar någon ny favorit att plocka med till gymmet. (Jag ber om ursäkt för dålig filmning och ljud)

En ny favoritövning: Gyulas drag med gummiband. Känns som en grym övning som får med inte bara alla muskler runt axlarna men också bålen. Ny Lanttofavorit!

Hitta musklerna med Christer.

En övning jag ofta värmer upp med när jag yogar:

Armhävningar i slingor. Väldigt bra för alla små och stora muskler kring axelpartiet. Och har man inte bålmusklerna inkopplade så märker man det rätt snabbt.

Hängande i slingor:

Hitta kontakt där bak 🙂

En övning man kan göra hemma.

Tryck mot bräda.

Korset mot vägg.

Wallslide.

Kettlebellsvingar.

Axellyft.

Sidodrag i maskin.

Liggande på golvet.

Kommentarer? Har du någon bra övning för just starka simmaraxlar? 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

2 reaktioner på ”Starka axlar. Garanterat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *