Sök
Stäng denna sökruta.

Fler cykelvasan tips!

Fast jag aldrig träffat Cykelvasan segrarinnan Pia så gillar jag henne! Hon är bäst men tvekar inte att dela med sig av tips. Ni kanske var nöjda med hennes svar nedan, men jag ville veta ÄNNU mer så jag frågade vidare för att få mer exakta träningstips. Och vet ni, hon hatar också trainer, det måste betyda att hon är en bra människa 😉

Har du något tips på ett cykelpass jag kan köra inomhus under vintern?
Jag föredrar att träna ute. Om det inte går, pga snöyra, storm, regnoväder, halka, så simmar jag eller kör ett kraftpass. Jag har inte tålamod att sitta på en trainer. Det är bara så långtråkigt. Uppvärmning på trainer inför ett kraftpass är ju ok, det orkar man ju med 😉

Dina favoritintervaller på cykel, har du något sådant pass?
Mitt favorit intervallprogram är uppför en backe på landsvägscykeln. Några serier med 40sek/20sek. Det är bara så jädrans tungt, så tungan hänger ända ner till magen. När man är i form så bara flyger man upp och man vet att formen stämmer. Det är samtidigt ett litet formtest. Men man måste ju köra passet några gånger innnan man börjar känna att det rullar på bra.

Om du skulle säga fem eller tio favoritövningar på gymmet. Vilka skulle du rekommendera för den där starka cykelkroppen?
Svårt att nämna specifika övningar. Det finns ju så många. Som en bra regel kan man ha att gå igenom hela kroppens muskler och glöm inte de djupa musklerna. Målet är att vara genomstark i kroppen.
Max kraft är också en viktig del av träningen. Då är det främst de stora musklerna, som vi cyklister använder som ska få stryk. Knäböj är bra, men då ska man också kunna tekniken så att man inte förstör ryggen.
Jag brukar också ofta försöka träna antagonisterna genast efter, så att man har typ ett system. Alltså mage sedan rygg. Lår-baklår. Osv.
Mina egna favoritövnngar är nog armhävningar. jag måste hålla uppe ett starkt paket med de små musklerna i axel- halspartiet. Jag har nämligen diskbråck i nacken, så det är ett måste för mig att vara stark just där. Då har jag inga problem.

Pia, tack! All lycka till med 2012-års tävlingar. 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *