Sök
Stäng denna sökruta.

Planerad träning vecka 46.

Vecka 45 gick sådär i träningsväg. Fick inte till ett endaste cykelpass eller styrkepass. Men jag tycker att livet är för kort för att må dåligt över missade träningspass. Dessutom är fokus just nu att bygga styrka och lägga om min löpteknik. (Bilden är tyvärr inte från den här veckan utan från en av sommarrundorna på Orust. Tagen av Hans Berggren)

Vecka 46 är tänkt att bjuda på:
* 2 x Löpteknik

* Cykel 3 timmar (2)
Om det inte blir utecykling så tänker jag mig klubbens 2-timmarsspinning. Är ni i Stockholm och sugna på 2-timmar bra spinning så kom, kom. Om inte platserna är tagna av klubbmedlemmar är alla välkomna. Läs mer här. Ett annat bra pass jag funderar på är Jeanettes duathlondag nu på söndag. (85 min Cykel+60 löpning + core) Och är ni inne på den sidan så mejla henne och boka upp er på fyratimmars spinning lördagen den 26 november. Alla pengar från det passet går till Cancerfonden. 

* Cykel 75 min (2+) inkl 4 x 10 min (4) + 4 x 2 min (+4)

* Simning 20 x (4 x 25 m , 2 x benspark på sidan båda sidor, 1 x simma
med knutna händer, 1 x vanlig simning), 10 x 25 m 10sek vila, 10 x 50 m 15
sek vila, 5 x 100m 30 sek vila.

* 2 x Styrka (10 min uppvärmning, axelrotationer, benböjmarklyft, enbensknäböj (pistols), utfall, chins, hamstring curl, trollböj, väderkvarnen. Enbensknäböj på bänk + bål och axlar i slingor. Funderar man på hur någon övning ser ut rekommenderar jag dintraning.se.)

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Planerad träning vecka 46.

 1. åh, vad jag blir glad då du skriver ut tips på träningspass.
  ska köra ditt simmpass denna vecka, även om sträckan blir mycket kortare för min del 🙂

   1. simpasset är testat 🙂
    svårast var att räkna 20x 4×25. då jag had simmat nr5 hur länge som helst gav jag upp försöket att räkna och simmade lite till istället.

    det var lättare att hållar reda på resten av passet. Märkte att jag började fuska med tekniken då jag simmat fram och tillbaks ett antal varv. körde några inslag av en armssim och annat där det är lättare att tänka på tekniken.

    har du tips på nån bra gym övning som stärker axelmusklerna som man använder i simningen?

  1. YES! Man ser hur många som bokat upp sig (det kanske du inte ser om du inte är medlem?) men det var bara några få när jag var inne där igår.
   Det stod att man skulle skriva en kommentar om man var intresserad av att komma. Hittills har det nästan aldrig varit fullt, speciellt inte nu i början av vintern. Kom! Om du inte får plats så bjuder jag på en till öl 🙂

   1. kan se att 1 står som “kommer”, men tror inte att man kan kommentera om man inte är medlem så blir svårt att hojta! 😉

    Vet att vi ska fira Johans farmor som fyller 80 men vet inte om det är vid 11-12 eller typ 15, ska kolla och så kan du väl höra av dig om hur du gör. Måste ju såklart ha dig där om jag ska köra, det är ju halva grejen, annars cirkeltränar jag for free at my gym! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *