Sök
Stäng denna sökruta.

SofiesSuperStretch!

Jag nämnde att jag fick ont i knäet på Lidingöloppet, och sedan kom samma smärta tillbaka under Tjurruset. Smärtan börjar på utsidan och baksidan av höger knä och går sedan inåt tills det gör galet ont, speciellt när jag springer i nerförsbackar.

Ropen skalla “klassiskt fall av löparknä från alla. Jag tror att vila kombinerat med stretch och styrka ska få ordning på det här. Passade på att fråga AndreasPT igår när vi träffades och han gav mig stretchen ovan som var galet ond-skön. Ställ dig i ett utfall med främre benet på en bänk. Rikta in tårna mot mitten både fram och bak. Tippa bäckenet så det känns som du drar in din svans (om du hade haft en…) Sedan sträcker vi några sekunder åt höger, vänster, bakåt. Avsluta med några rotationer som på högra bilden och byt ben.

Men jag träffade inte Andreas för att stretcha, utan för att det var måndag och träning med bästa kollegorna. Här värmer vi upp med en övning som sägs vara det bäääästa för mig med knasiga knän. Stå på ett ben och böj sedan benet du står på och peka med tårna på den andra foten som en klocka. Tårna pekar på klockan 12, 1, 2, 3 osv. Eller upp och ner, upp och ner som jag brukar förklara alla övningar 🙂

På bilden hade vi lagt till att vi skulle röra armarna åt alla håll för att skapa obalans.

Sedan tränade vi igenom Fitness hemträningsprogram som kommer i nummer 12. Säger bara PHU!

Annars bjöd måndagen på frukostkramar med familjen, skol/dagislämning, jobbmöten, en massa layoutande av en viss tidning, 30 minuter idrottsmassage av Rubin med fokus på mitt knä och en nybörjarkurs i fotograferande av Nikon. En bra dag.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”SofiesSuperStretch!

  1. Själv har jag tid hos Rubin nästa vecka med mina förb…de benhinnor som bara vägrar bli bra, kan erkänna att jag redan nu bävar lite för jag vet hur jädra ont det brukar göra. Det är tur för honom att han är så himla trevlig 😀
    Hoppas ditt knä blir bra snabbt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *