Sök
Stäng denna sökruta.

Stark, stolt och flödande!

Tre dagar med yogafokus. Jag har träningsvärk i alla små, små, små muskler. De där som man så lätt glömmer att man har. Mellan revbenen och långt bak mellan skulderbladen.

Johanna har guidat mig och några till sköna tjejer genom andning, flödande yoga och in i asanas (yogaställningar) som jag aldrig trodde jag skulle klara. Men med Jo som guide så känns allt enkelt. Från de stora rörelserna till de små. Saker jag trodde jag kunde har jag fått omvärdera, och lära om är svårare än att lära in nytt.

Att huvudstående kan kännas lättare än att hitta rätt i än en annan övning som jag gjort 1000 om inte 10 000 tals gånger känns märkligt, jobbigt eller som en riktig utmaning beroende på vilket humör jag är på.

Ungefär såhär har mina dagar sett ut:
08.30-09.00 Meditation
09.00-10.30 Gemensam Klass med fokus
10.30-12.30 Filosofi – Yoga Sutras föreläsning och diskussion
12.30-13.15 Lunch
13.15-14.00 Anatomi
14.00-15.00 Föreläsning Asana – Teknik
15.00-16.00 Praktik Asana – Teknik
16.00-17.30 Pedagogik – Teori och Praktik
17.30 Avslut och frågor

Johanna är en helt underbar yogaledare, hon pratar yoga så det inte är konstigt. Det enda negativa är att man anar så mycket kunskap i henne att man vill höra mer, mer, mer, mycket mer! Det känns som vi bara har hunnit skrapa lite, lite på ytan på allt vi gått igenom i helgen.

Helgens sköna global yogisar på lunchrast. Nu är det 25 dagars praktik som gäller innan vi ses igen. Bland annat så har vi i uppgift att yoga varje dag och föra dagbok. Känns som en riktig utmaning för min del. Men jag ser det som min chans att balansera upp min kropp och bli av med allt vad löparknä och stela axlar är! Lugnet och energin jag brukar få av yoga är en härlig bonus.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Stark, stolt och flödande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *